Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was kolejną wymyśloną przeze mnie zupę jest wykonana z z młodych liści szpinaku, rukola, roszpunka oraz botwinka, nazwa również jest wymyślona przeze mnie. Wiem że może to niepojęte ale lubię eksperymentować w kuchni
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2175
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 139
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2175
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 139
Składniki
Do garnka wlać 1 litr i 600 ml wody dodać opłukane kości wieprzowe na zupę, pokrojoną dowolnie marchew oraz por również pokrojony jak macie ochotę, całość zagotować zmniejszyć ogień pod garnkiem i zdjąć powstałe szumowiny, gotując na wolnym ogniu dodać ziela angielskie oraz liście laurowe i doprawiając według swego smaku przyprawą uniwersalną. Gdy już mięso na kościach jest prawie miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich pełnej miękkości. Gdy ziemniaki są już wystarczająco miękkie wtedy wyjąć kości do ostygnięcia i wsypać cały mix zieleniny gotować na wolnym ogniu przez 10 minut
W międzyczasie gdy zupa gotuje się na wolnym ogniu wtedy można dodać kostkę rosołową ja daję taka bez konserwantów i przygotować śmietanę, przełożyć ją do salaterki wsypać cukier ( dodając cukier do takiej śmietany nie zważy ona się w zupie ) zalać gorącym wywarem z zupy i rozmieszać do czasu aż nie będzie grudek śmietany. Przygotowaną śmietanę wlać do gotującej się zupy i zagotować przez minutę, zdjąć z ognia i można dodać oskubane z kości kawałki mięsa
Ugotowana zupa mojego pomysłu jest bardzo smaczna i aromatyczna a co najważniejsze dzięki zieleninie także zdrowa, jeżeli ktoś nie toleruje śmietany można ją pominąć i ugotować czystą bez dodatku śmietany lub zabielić serkami topionymi, decyzja należy do państwa ale zupkę ugotowaną w ten sposób polecam serdecznie, zapewniam że rodzina będzie zachwycona a i niezły kamuflaż przed dziećmi które nie lubią zielonych warzyw