Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość długo u mnie zapomniana, objawienie ostatnich tygodni. Syci, a nie jest ciężka.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Warzywa obrać, ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę, pietruszkę w plasterki, cebula w wiórka. Ziemniaki powinny zajmować około połowy garnka. Wszystko zalać wodą, dodać natkę, liście, ziele, kostkę rosołową (można dać zamiast kość ) Gotować około 20 min do miękkości warzyw. Wcisnąć czosnek.
Na patelce rozpuścić smalec, zasypać mąką, smażyć zasmażkę na złoty kolor, dodać do zupy energicznie mieszając, aby nie zostały grudki.
Doprawić do smaku, można posypać jeszcze świeżą natką pietruszki. Smacznego!