Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu, z wyraźnym kwaskowym smakiem (za sprawą śmietany) zupa ziemniaczana z zieloną, pyszną brukselką. Sprawdzi się doskonale w zimowe, chłodne dni, jest sycąca i ma mnóstwo witamin.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Obieramy warzywa. Ziemniaki kroimy w kostkę, marchew i pietruszkę w plasterki, cebulę w drobną kostkę. Rozdrobnione warzywa zalewamy wodą, solimy, doprawiamy pieprzem, gotujemy do miękkości. Następnie warzywa należy zblendować. W oddzielnym garnku, w lekko osolonej wodzie (1 litr) z dodatkiem mleka i cukru, gotujemy brukselkę (czas gotowania mniej więcej 10 minut). Jeżeli uznamy, że brukselka jest dostatecznie miękka, wlewamy do niej zblendowane warzywa, dodajemy kostkę rosołową i trzy łyżki śmietany. Zupę doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy do smaku, jeżeli to konieczne. Smacznego.