Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa zupa ziemniaczana z dodatkiem warzyw oraz cukinii i dyni. Szybka i prosta w przygotowaniu.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 40
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 40
Składniki
W garnku rozgrzej dwie łyżki oleju, dodaj obraną i pokrojoną w kostkę cebule, chwile podsmaż następnie dodaj czosnek i smaż około 3 minuty. Ziemniaki, marchew, pietruszkę i selera obierz i pokrój w kostkę, przełóż do garnka i podsmaż , cukinie i dynie również obierz, pokrój w kostkę i dodaj do pozostałych warzyw. Całość podsmaż około 5 minut i zalej wodą.
Dodaj pokrojonego selera, pora i lubczyk, dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskim , gotuj około 20 minut do miękkości warzyw . Na koniec dodaj śmietanę i posyp natką pietruszki .