Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z moich ulubionych zup
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5226
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5226
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Składniki
Pietruszkę, marchewkę, seler obrać, pokroić drobno. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie. Dodać pokrojony w paski boczek, masło, grzyby i razem chwilę podsmażyć. Wlać wodę, wrzucić warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, kostki rosołowe, przyprawić i gotować ok 25 min, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec wlać śmietankę. Podawać z natką pietruszki.