Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To niesamowite, że z trzech prostych składników może wyjść coś tak dobrego. Zupa jest pyszna, rozgrzewająca,sycąca i aromatyczna, a na dodatek robi się ją w niecałe pół godziny. Polecam
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 13
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 13
Składniki
Wszystkie składniki pokroić w dość spore kawałki. Na średnim ogniu postawić garnek, wrzucić kiełbasę i podsmażać powoli do wytopienia tłuszczu.
Dodać pokrojone warzywa i smażyć razem przez kilka minut. W międzyczasie zagotować w czajniku wodę. Wrzątek wlać do garnka, tyle żeby zakryć warzywa. Dodać liście laurowe i ziele angielskie, sporą szczyptę soli i pieprzu. Ewentualnie można dodać jedną lub dwie kostki rosołowe lub np. Vegetę. Gotować do miękkości.