Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna podhalańska zupa z zasmażką, podawana z tłuczonymi ziemniakami. Przepis pochodzi z 439. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 97
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13971
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 28
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 131
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 195
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 97
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13971
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 28
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 131
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 195
Składniki
Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć w garnku na maśle. Dorzucić posiekany czosnek. Po chwili zalać wodą (ok. 1 ½ l). Przyprawić liściem laurowym i kminkiem. Dorzucić pokrojone w paseczki namoczone grzyby, jak też wlać wodę. Posolić. Przykryć i gotować do miękkości.
Słoninę pokroić w kostkę i wysmażyć na patelni. Gdy powstaną skwarki wsypać mąkę i zrobić zasmażkę. Rozprowadzić odrobiną gorącej zupy (1-2 chochle), przelać do garnka i zagotować.
Podawać z tłuczonymi ziemniakami, posiekaną natką pietruszki oraz listkami mięty. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.