Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa zorro pomidorro"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6043
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 307
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6043
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 307
Składniki
Rosół zagotuj. Włoszczyznę oczyść, pokrój w paski (odrzuć kapustę), dodaj do gorącego wywaru.
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój w kostkę.
Papryki umyj i potnij na mniejsze kawałki.
Wraz z pomidorami wrzuć do wywaru. Gotuj ok. 10 minut.
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną bazylię, ocet jabłkowy i przecier pomidorowy. Dopraw przyprawami.
Zdejmij z ognia i zmiksuj zupę na gładki krem.
Rozlej do miseczek, dodaj po łyżce śmietany.
Magdalena Tabaczyk z KępicŹródło: Super TV