Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ jestem młodą gotującą mamą dziś danie dla malucha
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 132
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 132
Składniki
Ok. 1/2 litra wody stawiamy w garnku i zagotowujemy, wsypujemy odrobinę soli i ryż. Gotujemy aż ryż będzie miękki. W międzyczasie możemy sobie posiekać drobno koperek a marchewkę i pietruszkę w kosteczkę. Gdy ryż zaczyna być miękkawy wrzucamy marchewkę i pietruszkę, chwilę gotujemy. Dorzucamy koperek. Gotujemy wszystko ok 5 min. Doprawiamy do smaku, dodajemy śmietanę i czekamy aż się zagotuje. Smacznego.