Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak żurek to tylko na naturalnym, własnej roboty zakwasie. Spotkałem się z przepisami, gdzie dodaje się czosnek, liście laurowe czy ziarna pieprzu. Tradycyjnie jednak jest sama mąka i woda. Przepis na żurek znajdziesz tutaj: https://smaker.pl/moje-przepisy-zupy/przepis-zurek,186488,lucque.html
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Składniki
Do kamiennego garnka lub wyparzonego słoika wsypać mąkę, zalać ciepłą wodą i zostawić na kilka dni w ciepłym miejscu. Najlepszy żur do żurku, nie tylko Świątecznego.