Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego jak żur na króliku, jest bardzo smaczny i aromatyczny a ugotowane w nim mięso rozpływa się w ustach. Polecam.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 610
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 143
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 74
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 212
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 65
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 610
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 143
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 74
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 212
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 65
Składniki
Królika opłukaj, włóż do garnka, zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny. Dodaj cebulę, czosnek, grzybki oraz przyprawy. Gotuj około 45 minut.
Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Gotuj do miękkości. Dodaj do smaku żur z butelki gotuj około 5 minut. Na koniec dodaj śmietanę rozmieszaną z kilkoma łyżkami zupy. Zupę podaj z mięsem z królika i ewentualnie z pajdą chleba. Taki żurek robiła moja babcia i podawała z pajda swojskiego chleba. Polecam.