Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10280
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 254
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10280
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 254
Składniki
Żur, ja stosuję ten w torebkach, ugotuj w wodzie, dopraw do smaku solą, białym pieprzem, jesli ktoś lubi lekko pikantny i majerankiem. Białaą kiełbasę zagotuj, wyjmij i umyj. Pora pokroić w talarki. Na rogrzana oliwę wrzucić pora, dolać odrobinę wody. Obgotowaną kiełabskę dołożyć do pora i razem dusić. W międzyczasie obrać ziemniaki i ugotować w osolonej wodzie. Ugotować jaja na twardo, obrać ze skorupki pokroić w ćwiartki. Kartofelki odlać wyłożyć na talerz razem z białą kiełbaską i duszonym porem, żurek wlać do czarki i wrzucić jajo. Obiad gotowy!