Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na rosole lub bulionie
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1133
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 263
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1133
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 263
Składniki
W garnku zagotować bulion z dodatkiem wędzonki. Przykryć i gotować na małym ogniu przez ok. 30 minut.
Dodać żurek z butelki (wcześniej potrząsnąć butelką w celu przemieszania zawartości) oraz śmietanę i majeranek. Dokładnie wymieszać i na zagotować na małym ogniu.
Doprawić zmielonym pieprzem w razie potrzeby oraz dodać obraną z błonki i pokrojoną na kawałki kiełbasę. Podgrzać i podawać z dodatkami.
WSKAZÓWKI * np. rosół lub bulion drobiowy, warzywny czy kostka np. DOMOWA