Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie o każdej porze roku.
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 106
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12082
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 61
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 36
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 106
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12082
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 61
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 36
Składniki
Białą, surową kiełbasę zalałem zimną wodą (700 ml), zagotowałem, zebrałem szumowiny i zmniejszyłem płomień. Gotowałem jeszcze 15 min, po czym wyjąłem kiełbasę z wody. Wywar przecedziłem przez gazę, wlałem do garnka, dodałem startą, podsmażoną na maśle marchew, pokrojone w kostkę ziemniaki, wlałem zakwas, dodałem przyprawę i gotowałem jeszcze 20 min. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem. Podałem z ćwiartkami jajek i kiełbasą pokrojoną na plasterki.