Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
garnek,nóż,praska do czosnku
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 238
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 238
Składniki
Do wrzącej wody ( ok 2 litry) wrzucić kiełbasę z warzywami ( nie wytworzą się szumowiny) gotowac 20 minut. Wlać zakwas, dodać wszystkie przyprawy i rozduszony czosnek, gotować kolejne 15 minut. Żurek można zagęścić śmietaną lub mąką.Przed podaniem można dołożyć ugotowane na twardo jajka. Okrągłe chlebki rozkroić,wyjąć niedużą warstwę miąższu a środek chlebka opalić aby szybko nie przeciekał. Nalać porcje żurku i gotowe .