Pulpeciki z marchewką i migdałami

Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie.

Składniki:


- 400g mięsa mielonego wieprzowego
- 2 łyżki migdałów w plastry
- 1 marchewka
- 1 kostka paprykowa
- 100 ml śmietany

Sposób przygotowania:

1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski
2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze.
3. Kulki oprósz w mace obsmaż na patelni zalej dwoma szklankami wody dodaj listek laurowy ziele parę ziarenek pieprzu, kostkę paprykową knorr całość duś około 10 minut na koniec zapraw śmietana.
4. Pulpeciki podawaj z ryżem bądź ziemniakami



Kuchnia międzynarodowa
Danie proste do przygotowania
Czas przygotowania 30 minut
Danie dla dzieci
Receptura dla czterech osób

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Sernik gotowany

Tak przygotowany sernik wychodzi niezwykle puszysty, delikatny i wilgotny w ś...

Odsłon: 5394

>60 min
5
30 min
21
15 min
12

Polecane artykuły

Informacje Naleśnik z kapustą na odchudzanie. Najlepiej jeść na śniadanie

Na śniadanie najlepiej sięgać po pożywne posiłki, które dodadzą energii, ale jednocześnie nie są wysokokaloryczne. Poznaj przepis na to, jak zrobić...

2
Informacje Wybrano najlepsze i najgorsze polskie dania. Wygrały pierogi ruskie, co jest w top najgorszych?

Nie jest tajemnicą, że Polacy są niezwykle dumni ze swojej kuchni, nasze pierogi, żurek, czy serniki zachwalane są także przez turystów z zagranicy...

0
Informacje Jak długo parzyć kiełbasę wędzoną? Nie popełniaj tych błędów po wędzeniu

Wędzenie kiełbasy to proces, który łączy tradycję z kulinarnym rzemiosłem. Aby osiągnąć wyjątkowy smak i teksturę, niezwykle istotne jest odpowiedn...

2
Informacje Wielkanoc z łososiem Suempol – sekret niezapomnianych Świąt!

Wielkanoc to wyjątkowy czas, kiedy przygotowujemy się do spotkań rodzinnych pełnych radości, tradycji i pysznych potraw. To również doskonała okazj...

3