Sylwia Cisowska

Redakcję serwisu Smaker tworzy zespół doświadczonych dziennikarzy i specjalistów w dziedzinie gotowania, którzy każdego dnia dostarczają wam bieżące informacje z dotyczące kulinariów, zdrowych diet oraz żywieniowych nowinek. Poznaj Sylwię Cisowską – kierowniczkę zespołu redakcyjnego serwisu Smaker.pl

Sylwia Cisowska - kierowniczka zespołu redakcyjnego Smaker.pl

Dziennikarstwem w różnych odsłonach zajmuję się przez całe zawodowe życie. Ukończyłam politologię oraz dziennikarstwo na Uniwersytecie Jagiellońskim. Od ponad 8 lat jestem związana z redakcją Smaker.pl, gdzie zajmuję się zarówno tworzeniem treści oraz kwestiami produktowymi, a od 2020 roku kieruję całością prac zespołu Smakera. Wcześniej pracowałam zarówno jako dziennikarz jak i copywriter. Stworzyłam niezliczoną ilość artykułów o tematyce kulinarnej oraz przetestowałam dla was tysiące przepisów, które prezentujemy w serwisie. Stale rozwijam swoją wiedzę, uczestnicząc w różnego rodzaju konferencjach, szkoleniach i warsztatach.

Gotowanie to moja ogromna pasja - zarówno zawodowa, jak i prywatna. Z czystym sumieniem przyznaję, że jestem food nerdem - zawsze trzymam rękę na pulsie, lubię wiedzieć co w kulinarnej trawie piszczy, a także nieustannie poszukuję nowinek i nieodkrytych smaków. Z tego powodu uwielbiam kuchnię Azji, chociaż równie wiele inspiracji znajduję w zapomnianej już klasyce kuchni polskiej. Namiętnie kolekcjonuję książki kucharskie. Gdy nie gotuję, najpewniej czytam o gotowaniu, a przynajmniej o nim myślę.

W wolnym czasie zajmuję się fotografią, planowaniem kolejnych podróży i nierówną walką z językiem włoskim. Mam słabość do filmów katastroficznych i gier planszowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz do mnie na adres: smaker@firma.interia.pl

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
15

Polecane artykuły

Informacje Gulasz z fasolą, befsztyk z warzywami. 5 propozycji na obiady wysokobiałkowe

Szukając zdrowych i zbilansowanych opcji obiadowych, warto rozważyć dania bogate w białko, które nie tylko zaspokoją głód, ale także wspomogą rozwó...

3
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

3
Informacje Działa przeciwalergicznie i przeciwmiażdżycowo. Jak stosować miód wiosenny?

Wiosna to czas, w którym natura budzi się do życia - to właśnie dzięki zmieniającym się porom roku możemy czerpać z jej dobrodziejstw całymi garści...

0
Informacje Dlaczego warto jeść rabarbar? Zrób omlet, naleśniki i odchudzający koktajl z rabarbarem

Wiosną i latem warzywa i owoce są teraz najsmaczniejsze, dlatego podczas wizyty na lokalnych targu, ryneczku, czy w sklepie warto wypatrywać sezono...

1