Rozmawiamy z Izaa_a

Pani Iza wygrała główną nagrodę w pierwszej edycji urodzinowego konkursu Smakera. Dzisiaj możecie poznać ją lepiej.

Fot. archiwum prywatne Izaa_a

Pani Iza (którą znacie pod pseudonimem Izaa_a) swoją przygodę ze Smakerem rozpoczęła w maju 2013 roku. Od tamtej pory nieustannie zaskakuje nas ciekawymi przepisami na wyjątkowe desery oraz dania główne. Całość zawsze ilustruje przepięknymi, autorskimi zdjęciami, które sprawiają, że niemal natychmiast robimy się głodni. Jej prace możecie również podziwiać na wyjątkowo apetycznym blogu o wszystkomówiącej nazwie Mniam-Mniam.

Pierwszym przepisem dodanym przez pnią Izę do Smakera były "Ananas z miętowym cukrem" - prosty deser o orzeźwiającycm smaku, do którego przygotowania będziecie potrzebować zaledwie trzech składników

Fot. Izaa_a na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj

Do tej pory pani Iza dodała do Smakera 407 przepisów, które obejrzało setki tysięcy internautów. Ostatnim z nich była wyjątkowo apetyczna "Śmietankowa pianka".

Fot. Izaa_a na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj

Bezapelacyjnie najpopularniejszym przepisem pani Izy jest "Szarlotka siostry Anastazji", którą zobaczyło ponad 144 tysiące internautów.

Fot. Izaa_a na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj

Pani Iza została zwyciężczynią pierwszej edycji konkursu z okazji 10 urodzin Smakera. Jej przepis na "Rumuński tort orzechowy" absolutnie zauroczył nasze jury, a sądząc po statystykach tego przepisu, przypadł do gustu także i wam. Z tej okazji postanowiliśmy przeprowadzić z panią Izą którtki wywiad, który pozwoli wam ją nieco lepiej poznać.

Fot. Izaa_a na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj

W jaki sposób rozpoczęła się Pani przygoda z gotowaniem?

Piec ciasta lubiłam od zawsze , z gotowaniem było gorzej. No ale kiedy wyprowadziłam się na „swoje" siłą rzeczy musiałam zacząć i gotować. Na początku były to najprostsze dania i nie ukrywam iż były też tzw gotowce i zupy z torebki też się trafiały. Potem będąc w domu na urlopie wychowawczym trochę z nudów założyłam blog i wtedy rozszerzyłam swoje menu.. ;) Ale nadal w 99% procentach są to dania proste i mało skomplikowane.

Skąd czerpie Pani inspiracje i pomysły na kolejne dania?

Przeważnie z Internetu i telewizji, czasem gdzieś coś zobaczę czy tez spróbuję i to co mi smakuje powtarzam w domowym zaciszu.

Kogo uznaje Pani za największy autorytet kulinarny?

Autorytetu jako takiego nie mam ale bardzo lubię dania Gordona Ramsaya.

Kto zwykle zjada te pyszne dania, które widzimy w Smakerze?

Na to pytanie odpowiem chyba jak większość osób; a mianowicie gotuję dla rodzinki

Jakie jest Pani ulubione kulinarne wspomnienie z dzieciństwa?

Jednym z takich wspomnień są pierogi z białym serem babci Kazi. Ciasto mięciutkie, nadzienie serowe przepyszne, i polane stopionym masłem. Po prostu poezja. Niestety przepisu nie zanotowałam, kilka razy robiłam i ja podobne ale to nie był już ten sam smak.

Jakie dania (lub np. rodzaj kuchni) lubi Pani najbardziej?

Hmm trudne pytanie ,a ulubioną kuchnią jest kuchnia arabska i bliskiego wschodu. Z ulubionym daniem byłby problem, ale ogólnie lubię zupy. Choć mało mam ich w serwisie Smaker; ze względu na to że zawsze mam problem ze zrobieniem zdjęcia ;) po prostu nie podobają mi się w moim wykonaniu.

Dlaczego dołączyła Pani do grona Smakerowiczów?

Od ładnych kilku lat korzystałam z przepisów zamieszczonych na Smakerze więc i ja postanowiłam dołączyć i podzielić się moimi przepisami

Weź udział w Wielkim Konkursie Urodzinowym.

Co miesiąc nowa szansa na nagrody!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Jajka w białej kiełbasie

Jajka w białej kiełbasie po szkocku to świetna propozycja na elegancką przyst...

Odsłon: 907

30 min
1
15 min
7
15 min
4
Dania główne ryż po kurdyjsku

szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...

Odsłon: 1530

15 min
10

Polecane artykuły

Informacje Jak długo parzyć kiełbasę wędzoną? Nie popełniaj tych błędów po wędzeniu

Wędzenie kiełbasy to proces, który łączy tradycję z kulinarnym rzemiosłem. Aby osiągnąć wyjątkowy smak i teksturę, niezwykle istotne jest odpowiedn...

0
Informacje Wielkanoc z łososiem Suempol – sekret niezapomnianych Świąt!

Wielkanoc to wyjątkowy czas, kiedy przygotowujemy się do spotkań rodzinnych pełnych radości, tradycji i pysznych potraw. To również doskonała okazj...

3
Informacje Polskie ciasto okazało się bezkonkurencyjne. Zwyciężyło w prestiżowym rankingu

Popularny serwis Taste Atlas przygotował ranking 10 najlepszych deserów serowych. Polskie ciasto okazało się bezkonkurencyjne, pokonując równie pop...

11
Informacje Nie przegap kwitnienia. Zabierz i zrób najlepszy syrop na zapalenie oskrzeli, chore gardło i krtań

Podbiał pospolity to bardzo popularna i niewymagająca roślina. Porasta łąki, skarpy, przydrożne rowy i miedze. Właściwości zdrowotne podbiału znane...

4