Rozstrzygnięcie konkursu: Wygraj książkę Darii Ładochy "W mojej tajskiej kuchni"

Wyłoniliśmy zwycięzców konkursu, do których powędruje wspaniała książka autorstwa Darii Ładochy "W mojej tajskiej kuchni" oraz torba na zakupy Smaker.pl.

Ogromnie dziękujemy za wszystkie zgłoszenia, jakie do nas przesłaliście. Miło wiedzieć, że tak wiele osób odżywia się w sposób świadomy, zgodnie z filozofią "jesteś tym co jesz".

Spośród wszystkich Waszych propozycji wyłoniliśmy trzy. A oto zwycięzcy:

Pani Aneta

Filozofia gotowania Darii Ładochy sprowadza się do tego, by szybko łączyć składniki, które lubi i które dobrze wpływają na jej zdrowie, czyli budują jej odporność, wspomagają trawienie i przyspieszają metabolizm. Jest to kuchnia prosta i szybka, ale ekologiczna i zdrowa.

Zgadzam się z tą filozofią w 100% i od zawsze staram się kierować nią w swojej kuchni. Wiem, że to co jemy, ma bezpośredni wpływ na to jak się czujemy, jak wyglądamy i czy jesteśmy zdrowi. W mojej kuchni dominują przepisy szybkie, łatwe i zdrowe. Są to głównie dania jednogarnkowe, bo lubię, gdy danie "gotuje się samo", a ja tylko wkładam do garnka określone składniki i gdy wracam po pół godziny, jedzenie jest gotowe.

Moja kuchnia jest też kuchnią świadomą. Obecnie w supermarketach można kupić wszystko na obiad, śniadanie i kolację. Jedyny kłopot jest taki, że wygodne i szybkie do przyrządzenia jedzenie napchane jest chemicznymi substancjami, które mogą być dla nas szkodliwe. Warto zadbać o siebie i starannie wybierać produkty, które wzmocnią nasze organizmy.

Warto zrozumieć, że to jak funkcjonuje nasz organizm, to jak się czujemy, zależy od tego co jemy i w jaki sposób to jedzenie przygotowujemy. Bo zdrowe jedzenie jest naszym profilaktycznym lekarstwem. Dzięki niemu przez dłuższy czas będziemy mogli cieszyć się sprawnym, silnym i zdrowym organizmem. Zapewnimy sobie wewnętrzny spokój i radość.

Pan Arkadiusz

Główną zasadą w filozofii gotowania Darii jest motto, choć już bardzo wyeksploatowane przez duże koncerny, jednak w świecie gotowania zawsze praktyczne: "Jesteś tym, co jesz". Podziwiam ją za to, że z miłości do bliskich pokochała zdrowe, rozumne gotowanie. Jak widać po moich przepisach "uprawiam" różnorodną kuchnię. Dlaczego? Właśnie po to, by poznać produkty. Sięgając po nowe często wyszukuję informacji. W kuchni chodzi o tu, by znać produkt, wiedzieć jak się "to je".

Pani Izabela

Pani Daria uważa że podstawą dobrego odżywiania jest świadoma kuchnia - zgodna z kodem metabolicznym, który u każdego jest inny. Właściwie gotuję stosując tę samą zasadę. Zwracam uwagę na produkty z jakich przygotowuję posiłki i szanuję ludzkie wybory. Sama nigdy nie jadłam za wiele mięsa, ale uwielbiam ryby. Nie zrezygnowałam z nich nawet wtedy jak na wegetarianizm przeszła moja nastoletnia córka. Nauczyłam się jednak przygotowywać dla niej odpowiednio zbilansowane posiłki wegetariański i nie zmuszałam jej do zmiany decyzji . Nie ukrywam, że gdyby nie internet nie byłoby tak łatwo. Cały czas szukam nowych smaków, ciekawych przepisów.Nie każdy przepis trafia w moje i córki gusta, ale cały czas próbuję i powoli dochodzę do perfekcji. Samo to, że mięsożerni przyjaciele mojej córki , dzwonią do mnie po przepisy potraw które próbowali u nas w domu , świadczy że moje gotowanie jest całkiem smaczne :-)

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 127

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 63

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2