Rusza „Kuchnia+ w drodze”!

Cztery miasta, czterech prowadzących i pierwszy raz w Polsce – Kuchnia+, autorski kanał platformy nc+, 30 września startuje z cyklem warsztatów kulinarnych pod nazwą „Kuchnia+ w drodze”. Twarzami projektu są kucharze i blogerzy znani z anteny stacji: Marieta Marecka, Marta Dymek, Tomasz Jakubiak i David Gaboriaud, a jego głównym celem wspólne gotowanie w doborowym gronie.

Fot. materiały prasowe„

Kuchnia+ w drodze" to seria warsztatów kulinarnych organizowanych przez kanał telewizyjny Kuchnia+ we współpracy ze znanymi studiami i akademiami kulinarnymi. W Warszawie i Poznaniu jest to CookUp, w Gdańsku Fumenti, a we Wrocławiu Culinary Solutions. Cykl rozpocznie się od spotkania z Tomaszem Jakubiakiem już w środę, 30 września o 18:30 w Warszawie. W każdym kolejnym miesiącu, aż do lutego, odbędą się cztery warsztaty, po jednym w każdym z objętych akcją miast. Harmonogram projektu zakłada, że poszczególni prowadzący odwiedzą daną lokalizację przynajmniej raz w ciągu trwania akcji.

- „Kuchnia+ w drodze" jest efektem naszych obserwacji i doświadczeń. Widzimy, jak dużą popularnością cieszą się kucharze znani z naszej anteny. Chcemy dać widzom możliwość spotkania się z nimi i wspólnego przygotowania czegoś apetycznego. Z drugiej strony wiemy, że fani Kuchni+ uwielbiają rozmaite warsztaty, na których można nauczyć się nowych technik, by następnie wykorzystać je w swojej kuchni. Krótko mówiąc, nie tylko pokazujemy, jak smacznie zjeść, ale też zawsze chętnie ubrudzimy się gotując wspólnie z naszymi widzami - mówi Paweł Kobryński, brand manager kanałów lifestyle'owych i dokumentalnych nc+.

Twarzami cyklu „Kuchnia+ w drodze" i prowadzącymi warsztaty są osoby znane z programów emitowanych na kanale Kuchnia+. Marieta Marecka, gospodyni „ABC GOTOWANIA", Marta Dymek, której nowy autorski format „Zielona rewolucja Marty Dymek" widzowie zobaczą w październiku, Tomasz Jakubiak, którego nowa produkcja również wystartuje w październiku oraz David Gaboriaud, smakujący potrawy Starego Kontynentu w serii „David w Europie".

Szczegółowy harmonogram oraz ceny zaproszeń znajdują się na stronie www.kuchniaplus.pl/wdrodze lub na stronach poszczególnych studiów i akademii kulinarnych, w których odbędą się wydarzenia.

NAJBLIŻSZE WARSZTATY Z CYKLU „KUCHNIA+ W DRODZE"

Październik:

2.10 - Marta Dymek - Fumenti Gdańsk
9.10 - Tomasz Jakubiak - CookUp Poznań
15.10 - David Gaboriaud - Culinary Solutions Wrocław
22.10 - Marieta Marecka - CookUp Warszawa

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 127

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 65

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2