Siekane kotlety na sześć sposobów

Jeśli nie masz pomysłu na to, co przygotować na obiad, a nie chcesz znowu zaserwować rodzinie schabowego lub mielonego, skorzystaj z przepisów naszych użytkowników na siekane kotlety.

Siekane kotlety przygotowuje się zazwyczaj z mięsa drobiowego. Jak wiadomo mięso z kurczaka lub indyka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego bez obaw możemy podawać je osobom starszym lub dzieciom.

Drób zawiera cenne minerały i witaminy, które wpływają zbawiennie na nasz organizm. Dzięki dużej zawartości białka jest znakomitym budulcem tkanki mięśniowej całego organizmu. Występująca w nim witamina B pomaga wzmocnić odporność, reguluje trawienie i obniża cholesterol. jakby tego było mało, mięso drobiowe jest bogate w takie składniki mineralne jak: cynk, potas, magnez czy wapń, który pomaga utrzymać kości w idealnym stanie. Warto również wspomnieć o żelazie, dzięki któremu powstają czerwone krwinki doprowadzające tlen do płuc i pozostałych tkanek.

Warto zatem włączyć drób do codziennej diety np. w postaci siekanych kotletów. Użytkownicy Smakera mają dla was kilka ciekawych propozycji.

1. Kotlety drobiowe siekane z cykorią


Fot. GREGORHSPEED na Smaker.pl/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj

2. Kotlety siekane z papryką


Fot. KORAL na Smaker.pl/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

3. Siekane kotlety kebab


Fot. szefowa-kuchni na Smaker.pl/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

4. Siekane kotlety drobiowe z cukinią, marchewką i koperkiem


Fot. szefowa-kuchni na Smaker.pl/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

5. Kotlety siekane


Fot. anette08 na Smaker.pl/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

6. Najlepsze siekane kotleciki drobiowe


Fot. anette08 na Smaker.pl/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Przeczytaj też: Najdroższe sery świata

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
19

Polecane artykuły

Informacje Naleśnik z kapustą na odchudzanie. Najlepiej jeść na śniadanie

Na śniadanie najlepiej sięgać po pożywne posiłki, które dodadzą energii, ale jednocześnie nie są wysokokaloryczne. Poznaj przepis na to, jak zrobić...

2
Informacje Jak długo parzyć kiełbasę wędzoną? Nie popełniaj tych błędów po wędzeniu

Wędzenie kiełbasy to proces, który łączy tradycję z kulinarnym rzemiosłem. Aby osiągnąć wyjątkowy smak i teksturę, niezwykle istotne jest odpowiedn...

0
Informacje Wielkanoc z łososiem Suempol – sekret niezapomnianych Świąt!

Wielkanoc to wyjątkowy czas, kiedy przygotowujemy się do spotkań rodzinnych pełnych radości, tradycji i pysznych potraw. To również doskonała okazj...

3
Informacje Polskie ciasto okazało się bezkonkurencyjne. Zwyciężyło w prestiżowym rankingu

Popularny serwis Taste Atlas przygotował ranking 10 najlepszych deserów serowych. Polskie ciasto okazało się bezkonkurencyjne, pokonując równie pop...

11