Skrywane przez naturę sekrety ziół i proste przepisy na smaczne przetwory

Jeśli sądzisz, że o ziołach i przetworach wiesz dużo – jesteś w błędzie.

Nakładem Wydawnictwa Esprit ukazały się bowiem dwie niezwykłe opowieści o tajemnicach polnych ziół oraz prostych, a równocześnie niezwykłych, przepisach na smaczne przetwory ze spalonych słońcem owoców.

„Sekrety wiejskich ziół" oraz „Zawekować słońce" - te dwie książki, wydane nakładem Wydawnictwa Esprit w unikatowy sposób opowiadają o naturalnych potrawach z ziół oraz sposobach na smaczne przetwory. Kluczem, przyjętym przez autorki książek Anastasię Zanoncelli oraz Paolę Mancini, jest właśnie słowo „opowieść". Obydwie książki to bowiem zbiór uroczych historii o ziołach i przetworach, zawierający podręczne kompendium wiedzy o poszczególnych gatunkach roślin i owoców.

Wydawnictwo Esprit, przygotowując obydwie książeczki, nie miało wątpliwości, że obok bogactwa różnorodnych przepisów na zioła i przetwory, ich niezwykłą cechą jest styl. Wszak „Sekrety wiejskich ziół" i „Zawekować słońce" to stylowo opracowane publikacje, uwodzące nie tylko niewielkimi gabarytami, ale również bogatym wnętrzem. Nie epatują stylizowanymi zdjęciami, nie ciążą również pełnymi przepychu lakierowanymi okładkami. To raczej zgrabne, zdobione uroczymi rysunkami publikacje, ze śliczną i pełną gracji okładką.

„Sekrety wiejskich ziół" oraz „Zawekować słońce" to styl oraz bogactwo pięknie opowiedzianych i starannie dobranych przepisów. To garść słońca oraz odrobina woni ziół zawarte w dwóch niewielkich książeczkach, po które sięgnąć powinni nie tylko pasjonaci gotowania, lecz każdy, kto stawia na naturalny i zdrowy styl życia.

 

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 125

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 54

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2