Warsztaty w Akademii Kulinarnej Whirlpool Warszawa

Warsztaty kulinarne odbywają się cyklicznie co sobotę w godzinach popołudniowych lub porannych. Prowadzone są przez prawdziwych entuzjastów kuchni, którzy chcą się dzielić miłością do jedzenia i edukować w zakresie świadomego odżywiania.

Nasze warsztaty kulinarne to nie tylko kurs gotowania, ale też doskonała okazja do zabawy i odstresowania się z dala od codziennych obowiązków, z kieliszkiem dobrego wina i w doborowym towarzystwie.

Za kuchnię włoską oraz inspiracje tradycją kulinarną basenu Morza Śródziemnego odpowiedzialny jest rodowity Włoch z Lombardii, Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie. Jego specjalność to risotto, chociaż makaron też jest bliski jego sercu. Kuchnia Marco pachnie ziołami, tętni kolorami i chętnie czerpie z bogatej tradycji regionalnej Półwyspu Apenińskiego, gdzie praktycznie każde miasteczko czy wioska może się pochwalić swoim niepowtarzalnym daniem. Warsztaty z Marco mają styl nieskrępowanej zabawy w bliskim gronie znajomych, gdzie gwar rozmów i dźwięk sztućców sugestywnie przypominają atmosferę włoskiego domu. Marco Ghia jest stałym gościem na łamach prasy, radia i telewizji. Prowadzi też bloga.

Pozostali członkowie załogi Akademii Kulinarnej Whirlpool rekrutują się spośród doświadczonych szefów kuchni, znanych i uznanych blogerów, dietetyków. Większość z nich ma na koncie autorskie książki. To postacie kolorowe i nietuzinkowe, jak chociażby Dominika Wójciak, zwyciężczyni III edycji MasterChefa, autorka świetnie przyjętej książki pt. „Warzywo". Niebawem na rynku ukaże się druga pozycja autorstwa popularnej blogerki - „Ziarno". Dominika, mimo że nie stroni od mięsa, najbardziej ukochała sobie warzywa, które zestawia z często zaskakującymi składnikami i przyprawami, nie gubiąc przy tym smaku.Dominiki Wójciak cieszą się ogromną popularnością. Jej zatwardziali fani potrafią przejechać nawet pół Polski, by móc gotować pod jej czujnym okiem.

Zdecydowaną większość uczestniczek warsztatów kulinarnych w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie stanowią panie, jednak i mężczyźni mogą znaleźć tu coś dla siebie. Zarówno zatwardziali mięsożercy, jak i zwolennicy kuchni lekkiej z przewagą warzyw mają z czego wybierać. Na początku maja w Akademii Kulinarnej Whirlpool gościł bardzo popularny bloger kulinarny znany jako Facet i Kuchnia. Zaproponował on dania nie tylko bez mięsa, ale i bez glutenu, przełamując stereotypowe wyobrażenie o tzw. męskiej kuchni ociekającej tłuszczem z kiełbaski z ogniska i nieśmiertelnego schabowego. Sezonowość, kreatywność i odwaga w łączeniu składników to jego mocne atuty. Dla przeciwwagi miłośnicy doskonałej jakości mięsa z grilla będą mieli swoje święto pod koniec maja, gdy podczas sobotniego warsztatu gotowania zostanie zainaugurowany sezon grillowy.

Na ratunek wszystkim sybarytom i zabieganym pracusiom przychodzi nasza zaprzyjaźniona pani dietetyk, Katarzyna Błażejewska-Stuhr, która w sposób lekki, smaczny i przyjemny zachęca do oczyszczenia organizmu z toksyn, pośpiechu i śmieciowego jedzenia. Fachowo, ale przystępnie tłumaczy, co zrobić, by detoks miał sens i zachęca, by krytycznie przyjrzeć się swojej diecie. Jest zwolenniczką metody małych kroków, wychodząc z założenia, że jeść można praktycznie wszystko, jednak kluczem do sukcesu jest umiar i właściwe proporcje.

W Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie spotkać można nawet psychologa. Jest to Dorota Minta, która, wspólnie z Marco Ghia, postanowiła przyjść na ratunek zdesperowanym rodzicom niejadków i zaproponować im udział w warsztatach kulinarno-psychologicznych. Menu dla wybrednych maluchów zostało przygotowane przez Marco Ghia i dopracowane w najmniejszym szczególe zgodnie z wytycznymi dietetyków, ale i powszechnymi dziecięcymi upodobaniami (niech żyje pizza i makaron!). O część merytoryczną zadbała Dorota Minta, psycholog kliniczny z wieloletnim doświadczeniem, która będzie się starała uświadomić rodzicom ich najczęstsze błędy, jednocześnie przekazując sporo praktycznych wskazówek dotyczących zachowania w krytycznych sytuacjach.

W Akademii Kulinarnej Whirlpool każdy znajdzie coś dla siebie. Zapraszamy na warsztaty.

Akademia Kulinarna Whirlpool Warszawa mieści się w awangardowej przestrzeni kulturalno-biurowej na terenie praskiego kompleksu Soho Factory. Marco Ghia szef tego wyjątkowego miejsca zaprasza na oryginalne warsztaty kulinarne, degustację win, warsztaty integracyjne dla firm oraz imprezy prywatne, szyte na miarę klienta. Oferta w dużej mierze bazuje na inspiracjach kuchnią włoską, lecz znajdziemy w niej również spotkania z kucharzami specjalizującymi się w tradycji kulinarnej z innych zakątków świata.

Realizowane kursy mają przede wszystkim pokazać uczestnikom, jak czerpać przyjemność z gotowania i dobrze bawić się w kuchni, a stres pozostawić za drzwiami. Akademia Kulinarna Whirlpool Warszawa specjalizuje się w organizacji warsztatów dla firm oraz spotkań integracyjnych. W trakcie wspólnych potyczek kulinarnych uczestnicy doskonalą swoje umiejętności pracy w zespole, uczą się współpracy, ocieplają wzajemne relacje. To doskonałe narzędzie integrujące pracowników, ale również chętnie wykorzystywane do promocji własnej firmy wśród klientów.

Sukces w kuchni i łatwość gotowania zapewniają najwyższej klasy urządzenia marki Whirlpool oraz Kitchen Aid, a warsztaty gotowania odbywają się pełni urządzonej kuchni i jadalni.

Gotowanie to zabawa, radość i bycie razem! Przekonaj się i przyjdź do nas na warsztaty.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Sernik gotowany

Tak przygotowany sernik wychodzi niezwykle puszysty, delikatny i wilgotny w ś...

Odsłon: 5469

>60 min
5
30 min
21
15 min
12

Polecane artykuły

Informacje Naleśnik z kapustą na odchudzanie. Najlepiej jeść na śniadanie

Na śniadanie najlepiej sięgać po pożywne posiłki, które dodadzą energii, ale jednocześnie nie są wysokokaloryczne. Poznaj przepis na to, jak zrobić...

2
Informacje Wybrano najlepsze i najgorsze polskie dania. Wygrały pierogi ruskie, co jest w top najgorszych?

Nie jest tajemnicą, że Polacy są niezwykle dumni ze swojej kuchni, nasze pierogi, żurek, czy serniki zachwalane są także przez turystów z zagranicy...

0
Informacje Jak długo parzyć kiełbasę wędzoną? Nie popełniaj tych błędów po wędzeniu

Wędzenie kiełbasy to proces, który łączy tradycję z kulinarnym rzemiosłem. Aby osiągnąć wyjątkowy smak i teksturę, niezwykle istotne jest odpowiedn...

2
Informacje Wielkanoc z łososiem Suempol – sekret niezapomnianych Świąt!

Wielkanoc to wyjątkowy czas, kiedy przygotowujemy się do spotkań rodzinnych pełnych radości, tradycji i pysznych potraw. To również doskonała okazj...

3