Juszka z Dąbrowy, czyli przysmak kuchni zagłębiowskiej

Juszka to zupa jarzynowa gotowana na wywarze mięsnym z ziemniakami na kaszy jęczmiennej. Jest lekka, choć jednocześnie syci i zaspokaja apetyt. To wyjątkowe danie kuchni zagłębiowskiej, które zdecydowanie warto przygotować i wypróbować!

Polecane artykuły

Informacje Wybrano najlepsze ciasto świata. Polska szarlotka zajęła pierwsze miejsce

Chociaż ciasta z jabłkami znajdziemy w menu wielu kuchni świata, to właśnie polska szarlotka robi prawdziwą furorę wśród zagranicznych turystów. W...

84
Informacje W jaki sposób przyrządzać szparagi? Do wyboru masz aż 7 sposobów

Szparagi to warzywa, które wyróżniają się nie tylko bogactwem składników odżywczych, ale również doskonałym smakiem i ogromną uniwersalnością. Plan...

0
Informacje Warzywa w tej postaci mają najwięcej witamin i minerałów. Jedz je codziennie

W sklepach znajdziemy wiele rodzajów kiełków, najczęściej spotkać można te z rzodkiewki, słonecznika, brokułów, czy lucerny. Kryją w sobie moc wita...

1
Informacje Szparagi na 10 sposobów. Pieczone, gotowane, w sosach - najlepsze przepisy

Szparagi to warzywa cenione nie tylko za wyjątkowy smak, ale również bogactwo substancji odżywczych i mnogość zastosowań w kuchni. Możesz przyrządz...

2

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
8
Dania główne Kociołek wiejski

Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...

Odsłon: 1162

60 min
5
Sałatki Sałatka ryżowa z ananasem

Prosta, nieskomplikowana , szybka i pyszna sałatka ryżowa z ananasem. Polecam

Odsłon: 424

15 min
7