Juszka z Dąbrowy, czyli przysmak kuchni zagłębiowskiej
Juszka to zupa jarzynowa gotowana na wywarze mięsnym z ziemniakami na kaszy jęczmiennej. Jest lekka, choć jednocześnie syci i zaspokaja apetyt. To wyjątkowe danie kuchni zagłębiowskiej, które zdecydowanie warto przygotować i wypróbować!
Polecane artykuły
Chociaż ciasta z jabłkami znajdziemy w menu wielu kuchni świata, to właśnie polska szarlotka robi prawdziwą furorę wśród zagranicznych turystów. W...
Szparagi to warzywa, które wyróżniają się nie tylko bogactwem składników odżywczych, ale również doskonałym smakiem i ogromną uniwersalnością. Plan...
W sklepach znajdziemy wiele rodzajów kiełków, najczęściej spotkać można te z rzodkiewki, słonecznika, brokułów, czy lucerny. Kryją w sobie moc wita...
Szparagi to warzywa cenione nie tylko za wyjątkowy smak, ale również bogactwo substancji odżywczych i mnogość zastosowań w kuchni. Możesz przyrządz...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Komunia
- Polska
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Czosnek
Odsłon: 1015
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1162
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
- Grill
- Polska
- Bez laktozy
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Owoce
- Truskawki
- Płatki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 11790