Wstrząs! Emocjonalny rollercoaster!

Pierwsza polska edycja najsłynniejszego kulinarnego reality show na świecie - "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" już dzisiaj, 8 kwietnia, w Telewizji Polsat!

fot. StudioFlesz


- Widzowie muszą się przygotować na wstrząs, jeśli po "Top Chefie" uznali mnie za spokojnego. Będzie dużo emocji i łez. To emocjonalny rollercoaster. Stres jest wielki, bo i oczekiwania są wysokie: nie dość że wygrana jest wielka - 100 tys. złotych i praca w Atelier Amaro - to jeszcze restauracja, którą prowadzimy nie jest ściemą. Funkcjonuje normalnie i ma gości o określonych wymaganiach. Moim podopiecznym trzęsą się ręce, a strach paraliżuje im umysły - mówi Wojciech Modest Amaro na łamach Gazety Telewizyjnej.

Szef Amaro zdradza swój sposób na reprymendę: - Jesteśmy w kuchni, więc tu nie ma czasu na kwieciste przemowy czy rozwijanie czerwonego dywanu przed kimś, kto ugotował smaczną zupę. Wszystko komunikuję w krótkich, żołnierskich słowach.

Zapytany o przekleństwa - Amaro odpowiada:- Pojawiają się, oczywiście Wychowałem się w kuchni angielskiej restauracji, gdzie preferowano taki właśnie prosty sposób nauczania. Jak widać, nic złego mi się nie stało. Co więcej: przekaz docierał do mnie szybko i był konstruktywny.

Do pierwszej polskiej edycji "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" zgłosili się zarówno profesjonaliści, jak i amatorzy. Każdy z nich wierzy, że to właśnie on wygra nagrodę główną. Wśród śmiałków, którzy postanowili stanąć twarzą w twarz z najsłynniejszym polskim kucharzem na świecie są m.in. samotna matka, modelka XXL, fryzjer, narzeczeństwo, kura domowa i uczennica liceum. 14 uczestników podzielonych na dwie drużyny - Czerwonych i Niebieskich - rozpocznie rywalizację w "Piekielnej Kuchni". Tylko najbardziej wytrwali będą mieli szansę przejść do kolejnego odcinka.


Grupę czerwoną tworzyć będą:

1. Agata Gawrońska, Warszawa, 18 lat
Gotowaniem zajmuje się amatorsko. Uczennica dwujęzycznego liceum. Żałuje, że nie poszła do szkoły gastronomicznej. Wspólnie z mamą prowadzi firmę cateringową.

2. Paulina Sawicka, Warszawa, 28 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Doświadczenie w branży gastronomicznej: kelnerka, catering, kucharz - Hotel Anders w Starch Jabłonkach. Obecnie kucharz - Restauracja Concept, Warszawa.Narzeczona Łukasza Kawallera z drużyny Niebieskich.

3. Katarzyna Rajkiewicz, Poznań, 29 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Doświadczenie: 8 lat pracy w kuchni na różnych stanowiskach. 5 lat pracy w Anglii - kelnerka, pomoc kuchenna i 3 lata dorywczych prac w Polsce. Samotnie wychowuje 1,5-roczne dziecko.

4. Sylwia Biały, Lubin, 28 lat
Gotowaniem zajmuje się amatorsko. Doświadczenie w branży gastronomicznej: kelnerka, barmanka. Sama o sobie mówi: "Jestem prawdziwą kurą domową".

5. Monika Katreniok, Oslo, Norwegia, 35 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Technik technologii żywienia. Doświadczenie: przez 15 lat prowadziła restaurację „Monika" w Chorzowie. Obecnie kucharz - Restauracja Oliven w Oslo.

6. Ewa Zakrzewska, Warszawa, 27 lat
Gotowaniem zajmuje się amatorsko. Modelka XXL, właścicielka butiku z ubraniami XXL.

7. Aldona Organiściak, Szczecin, 57 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Doświadczenie: kucharz - "Browar Polski" w Szczecinie. Obecnie kucharz - Pub Piwnica w Szczecinie.

W drużynie niebieskiej znajdą się:

8. Michał Bystroń, Kraków, 31 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Technik technologii żywienia zbiorowego. Kucharz z 10-letnim doświadczeniem na różnych stanowiskach. Obecnie zastępca szefa kuchni - Hotel Conrad, Kraków.

9. Rafał Kuczkowski, Człuchów, 23 lata
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Doświadczenie: 5 lat pracy w zawodzie na różnych stanowiskach. Tata bliźniaków.

10. Łukasz Kawaller, Warszawa, 24 lata
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Kucharz z wykształcenia. Doświadczenie: kucharz - Hotel Anders w Starych Jabłonkach, kucharz - Restauracja Metamorfoza, Gdańsk. Obecnie kucharz - restauracja Concept, Warszawa.
Narzeczony Pauliny Sawickiej z drużyny Czerwonych.

11. Arkadiusz Klimkiewicz, Łódź, 25 lata.
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Technik żywienia. Doświadczenie: kucharz - Hotel Andel's Łódź, kucharz - Hotel Europeum Wrocław. Obecnie kucharz - Restauracjia Pieprz i Wanilia, Wrocław.

12. Carmine Cestaro, Warszawa, 41 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Absolwent szkoły gastronomicznej. Doświadczenie: był kucharzem w Restauracji Osteria Piemonte - Warszawa. Obecnie pracuje w restauracji w Belgii.

13. Grzegorz Kaźmierczak, Sosnowiec, 60 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Doświadczenie: pracował w restauracjach w Szwajcarii, Austrii, USA i w Polsce. Był szefem kuchni w restauracji "Malta" w Dąbrowie Górniczej oraz szefem kuchni w "Silesia Catering II" w Parku Chorzowskim.

14. Adam Czapski, Opole, 35 lat
Fryzjer, który gotowaniem zajmuje się amatorsko. Brał udział w programach kulinarnych: "Gotuj wszystko", "MasterChef", wygrał program "Ugotowani". Na małym ekranie pojawia od trzynastu lat. Zaczynał w reality show Polsatu "Łysi i blondynki". Mogliśmy go oglądać także w "Szansie na sukces".

Źródło: Informacja prasowa/Interia.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Polecane artykuły

Informacje Lepsza od owsianki i kanapek na śniadanie. Przepis na miskę zdrowia, która pomoże schudnąć

Co to jest komosanka? Pyszny i szybki pomysł na śniadanie, czyli owsianka z komosy ryżowej. Przygotowuje się ją prosto i w zaledwie 15 minut - wyst...

3
Informacje Sałatki w słoiku – na kolację, do pracy, na majówkę

Sałatki w słoiku to idealne rozwiązanie dla osób szukających zdrowych i smacznych dań, które można zabrać ze sobą do pracy, szkoły, czy na piknik w...

2
Informacje Hash browns, czyli pożywne śniadanie na bazie ziemniaków

Ziemniaki to niezwykle uniwersalne warzywo, które można wykorzystać. Chociaż z reguły zajadamy je w wersji obiadowej, można również przemycić je do...

1
Informacje Najlepszy przepis na syrop z pędów sosny. Zrób zapasy na cały rok i pij na odporność

Miłośnicy przyrody widzą, że sosny wypuściły już pędy. To najwyższa pora, żeby dowiedzieć się, jak zrobić syrop z pędów sosny. Nie tylko pomaga wzm...

4