Family Food Fight. Pojedynek na smaki

Właśnie ruszyły nagrania do programu kulinarnego, jakiego jeszcze nie było. Uczestnicy wyłonieni w ogólnopolskim castingu, setki przepisów, godziny spędzone w kuchni, troje niezwykły charyzmatycznych jurorów i jeden cel – tytuł najlepiej gotującej rodziny w kraju!

Fot. materiały prasowe/Polsat

Wspólne gotowanie to czas spędzony z najbliższymi, ukochane smaki z dzieciństwa, dużo powodów do radości i... wielkie wyzwanie. W końcu w każdej rodzinie jest tylko jeden słuszny przepis na pierogi.

Ale nie trzeba być profesjonalistą, żeby świetnie radzić sobie w kuchni. Te rodziny to udowadniają. Dla nich czas spędzony na wspólnym przygotowywaniu posiłków to jedna z największych przyjemności. Przepisy przekazują sobie z pokolenia na pokolenie. Gotowania uczą się od najmłodszych lat (kto nie chował się pod stołem, kiedy w kuchni działy się cuda?) i przede wszystkim wierzą, że robią to naprawdę dobrze. Tak dobrze, że zdecydowali się stanąć do pojedynku na smaki.

Drużyny składać się będą z trzech członków rodziny: rodziców lub dziadków, braci i sióstr, ciotek, wujków, a nawet dzieci. Uczestnicy będą musieli wyjść ze swojej strefy komfortu (a przynajmniej z kuchni, w której przecież wszystko mają pod ręką), gotować pod presją czasu, dzielić się obowiązkami i skutecznie ze sobą współpracować. Będą się wspierać, pomagać sobie, ale jak to bywa nawet w najbardziej kochającej się rodzinie, pojawią się różnice zdań, zabawne pomyłki i gorsze dni. Nie razy usłyszymy: „nic mi dzisiaj nie wychodzi!", albo: „dlaczego to jest jeszcze nie gotowe?!".

W każdym odcinku uczestnicy otrzymają dwa kulinarne zadania. W pierwszym rywalizować będą o specjalne przywileje, w drugim stawką będzie dalszy udział w programie. Wygraną jest 100 000 zł i tytuł najlepiej gotującej rodziny w Polsce!

Zmagania uczestników oceniać będzie wyjątkowe jury: boska Ewa Wachowicz, człowiek ze Śląska
- Adam Borowicz i jedyny w swoim rodzaju Piotr Gąsowski. Spróbują każdego dania, będą porównywać przepisy i pytać o rodzinne sekrety, dawać profesjonalne rady, ale również w swoich ocenach kierować się sercem. I oczywiście gorąco dyskutować, bo czy jedzenie można oceniać na zimno? Ewy Wachowicz nikomu nie trzeba przedstawiać ¬¬- znana widzom Polsatu z programu „Ewa Gotuje", autorka książek kucharskich i doświadczona jurorka. W swoich sądach jest wyrozumiała, ale też konkretna i wymagająca. Piotr Gąsowski uwielbia podróże - przede wszystkim te kulinarne. Nie tylko doskonale zna się na jedzeniu, ale również sam świetnie gotuje. Widzowie kochają go za poczucie humoru, radość życia i dystans do siebie. Doskonale sprawdza się w roli prowadzącego w programie Polsatu „Twoja Twarz Brzmi Znajomo". Czy taki sam będzie w roli jurora? Trzecie miejsce przy stole zajmie charyzmatyczny vloger i gospodarz autorskich programów kulinarno-podróżniczych Adam Borowicz. O regionalnych specjałach, przepisach i przygotowywaniu jedzenia mówi z taką pasją, że nawet ci, którzy „przypalają jajecznicę" będą mieli ochotę spędzić trochę czasu w kuchni. Czym nasi jurorzy będą kierowali się w swoich ocenach? Czy mają podobne gusta kulinarne? Czy szybko wybiorą swoich faworytów? O tym przekonanym się już niedługo!

W związku z zagrożeniem COVID-19 producent programu zapewnia twórcom i uczestnikom zabezpieczenie zgodne z aktualnie obowiązującymi wymogami sanitarnymi i przepisami BHP.

Program „Family Food Fight. Pojedynek na smaki" na zlecenie Telewizji POLSAT produkuje firma Endemol Shine Polska.

Źródło: materiały prasowe/Polsat

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Jogurtowiec Borówkowy

Szybkie i orzeźwiające ciasto. Dzieci wprost nie można od niego odgonić.

Odsłon: 53

15 min
4
Desery Cannoli

Cannoli to przysmak, który można znaleźć w każdej sycylijskiej kawiarni i cia...

Odsłon: 1476

60 min
9

Polecane artykuły

Informacje Odkryj nowe jogurty pitne od Danio!

Wielka wiadomość dla fanów produktów Danio! Marka, która już zdobyła serca konsumentów dzięki swoim serkom homogenizowanym, teraz wprowadza zupełni...

0
Informacje Jak gotować groch bez namaczania? Zrób z niego brownie, nikt się nie zorientuje

Groch to bardzo wartościowy i sycący składnik, który sprawdza się w wielu różnych daniach. Aby dobrze smakował, należy go odpowiednio ugotować. W j...

4
Informacje Lubczyk w kuchni i dla zdrowia. Afrodyzjak z przydomowego ogródka

Zioła w kuchni sprawiają, że nasze dania są nie tylko pyszniejsze, ale również zdrowsze. Aż chce się zanurzyć nos w talerz, gdy znajduje się na nim...

5
Informacje Pierożki i kurczak po chińsku. Zrobisz raz i przepadniesz

To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...

3