Top 5 deserów, których spróbujesz podczas Festiwalu Fine Dining Week

Mus z fasoli Tonka z karmelizowaną gruszką, sernik owczy z kruszoną bezą z popiołem, ciasto pietruszkowe a może lody z tymiankiem? To tylko kilka z wielu wyjątkowych deserów, których można skosztować w trakcie trwającego Fine Dining Week.

Fot. materiały prasowe

Oryginalne, lekkie, słone - sami zdecydujcie, dla którego tym razem warto zgrzeszyć. Poniżej prezentujemy top 5 deserów, których koniecznie trzeba spróbować w tej edycji Festiwalu.
Jesienna edycja Fine Dining Week potrwa do 5 grudnia, z tej okazji specjalnie na Festiwal restauracje przygotowały unikalne menu #SpozaKarty. W cenie 139 zł (z Visa 30 zł rabatu), na wszystkich Gości czeka 5-daniowe, wyjątkowe menu oraz festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic Water. Słodkim zwieńczeniem uczty są desery, które w wielu przypadkach mogą Was zaskoczyć. Z festiwalowego menu wybraliśmy TOP 5 słodkich pozycji, które nie tylko dobrze się prezentują, ale także nieziemsko smakują! Sprawdźcie!

Quale - Łódź

W łódzkim Quale propozycją festiwalowego deseru jest mus z fasoli Tonka z karmelizowaną gruszką i prażynką orzechową. Więcej nie zdradzamy!

62 Bar & Restaurant - Poznań

Jeśli będziecie w Poznaniu koniecznie zajrzyjcie do 62 Bar & Restaurant. Szef Kuchni specjalnie na Festiwal przygotował dwie wersje menu. W opcji A czeka na Was sernik z owczego twarogu z czarnym czosnkiem, kruszoną bezą z popiołem, kremem cytrynowym oraz żelką kawową!

Dworek New Restaurant - Silesia (Bielsko-Biała)

Dworek New Restaurant zaprasza Gości na mleko migdałowe z kajmakiem, malinowym żelem, lodami z tymiankiem oraz ciastkiem owsianym. Kto się skusi?

Mercato - Trójmiasto (Gdańsk)

Gdańskie Mercato wszystkich miłośników nietuzinkowych słodkości zaprasza na petit four w postaci galaretki grejpfrut-lawenda oraz financiera pistacjowego!

Stara Wozownia - Pałac Mała Wieś - Warszawa

Późna jesień to zdecydowanie sezon na jabłka. Tych najlepszych, wprost z pałacowego sadu skosztujecie w festiwalowym menu Starej Wozowni!

Wszystkie propozycje festiwalowych restauracji oraz oferowane przez nie menu znajdują się na stronie www.FineDiningWeek.pl. Organizatorzy wraz z Szefami Kuchni z ponad siedemdziesięciu najwybitniejszych restauracji przewidują ogromne zainteresowanie Festiwalem. Szacuje się, że w wydarzeniu weźmie udział nawet 15 tysięcy Gości! Dlatego warto już dziś dokonać wcześniejszej rezerwacji, aby zapewnić sobie dostęp do najlepszych stolików i najbardziej pożądanych restauracji w festiwalowych miastach. Partnerem transakcyjnym festiwalu jest marka Visa, dzięki której Goście skorzystają z rabatu -30zł.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Ciasto z masą sernikową

Proste w przygotowaniu i szybkie ciasto. Połączenie czekoladowego spodu z mas...

Odsłon: 322

15 min
5
Desery Jogurtowiec Borówkowy

Szybkie i orzeźwiające ciasto. Dzieci wprost nie można od niego odgonić.

Odsłon: 212

15 min
12
>60 min
7

Polecane artykuły

Informacje Dlaczego warto jeść rabarbar? Zrób omlet, naleśniki i odchudzający koktajl z rabarbarem

Wiosną i latem warzywa i owoce są teraz najsmaczniejsze, dlatego podczas wizyty na lokalnych targu, ryneczku, czy w sklepie warto wypatrywać sezono...

1
Informacje Zrób niezawodny syrop na kaszel z kuchennej przyprawy. Kiedyś nazywano go penicyliną dla ubogich

Tymianek to przyprawa, która genialnie podkreśla smak mięs, czy pieczonych ziemniaków. Jego właściwości warto wykorzystać nie tylko podczas gotowan...

1
Informacje Zielono mi, czyli szpinak do makaronu. Te dania smakują nawet niejadkom

Szpinak to bardzo zdrowy produkt, który albo się kocha, albo nienawidzi. Nie ulega jednak wątpliwości, że zawiera on mnóstwo cennych substancji. Ja...

4
Informacje Odkryj nowe jogurty pitne od Danio!

Wielka wiadomość dla fanów produktów Danio! Marka, która już zdobyła serca konsumentów dzięki swoim serkom homogenizowanym, teraz wprowadza zupełni...

0