XI Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych

W dniach 5-7 marca 2010 odbędzie się kolejna edycja konkursu. Organizatorem przedsięwzięcia jest Zespół Szkół Gasrtonomicznych im. mjr Henryka Sucharskiego nr 1 w Karkowie.

Tematem jedenastej edycji konkursu są "Polskie inspiracje kulinarne". W szranki staną uczniowie ze szkół gastronomicznych oraz hotelarksich. Celem przedsięwzięcia jest przede wszystkim propagowanie tradycji kulinarnych, integracja uczniów z różnych szkół, a także doskonalenie umiejętności zawodowych.

Program XI Małopolskiego Konkursu Gastronomicznego:

6.03.2010
- 8.00-12.00 Część praktyczna konkursów: kucharza, kelnera, barmana

-9.00 Szkolenie dla opiekunów nt. "Nowoczesne techniki pakowania żywności spełniające wymogi HACCP"

-13.30- Pokaz baristyczny

-16.30 Ogłoszenie wyników

Finał konkursu zakończy się uroczystym bankietem.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
10
Pieczywo Chleb wiejski

Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...

Odsłon: 103

60 min
2
15 min
7
15 min
15

Polecane artykuły

Informacje Bataty z grilla zastąpią najlepsze przekąski. Jakich przypraw używać do nich i z czym je podawać?

Bataty już od kilku lat dosyć często goszczą na naszych stołach. Można przygotować z nich frytki z piekarnika, dodać do warzywnych potrawek, a nawe...

0
Informacje Możesz go jeść bez ograniczeń również podczas odchudzania. Odkryj makaron 0 kalorii

Znasz niskokaloryczny makaron, który nie tuczy? Czy to w ogóle jest możliwe? Okazuje się, że tak! Makaron konjac to nowość z Chin, która podbija in...

19
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Schab z rusztu na trzy sposoby oraz sernik pistacjowy

Majówka to czas, kiedy w szczególności szukamy przepisów na dania z grilla. Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz, która w asyście Mateusza Gesslera pr...

1
Informacje Energetyczny koktajl z pokrzywy. Na nadmiar wody w organizmie i dobrą pracę jelit

Pokrzywa kojarzy się przede wszystkim z niepotrzebnym chwastem. Tymczasem miłośnicy naturalnej kuchni dobrze wiedzą, że to przydatny składnik. Młod...

1