Złota łyżka - 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej

Książka zawiera 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej. Znajdują się w niej przepisy na różnorodne dania, począwszy od przekąsek po desery. Dodatkowo zamieszczono dział z potrawami, które nie zawierają glutenu, laktozy, mięsa i ryb.

Kompendium wzbogacono o poradnik przygotowania przepisów krok po kroku, więc publikacja jest świetną pomocą dla tych, którzy oprócz receptur chcą poznać sposoby wykonania smacznych dań. W książce pokazano też główne składniki poszczególnych potraw, szczególny nacisk położono na ich jakość. To doskonała książka na prezent na różne okazje.

Skąd wzięła się idea "Złotej łyżki"?

To oryginalny pomysł wydawnictwa FOOD Editore od którego kupiliśmy prawa. Książka ta to prawdziwa instytucja na rynku włoskim, wznawiana wielokrotnie zawsze pod tym tytułem. Łyżka została przez nich wybrana jako symbol domowej kuchni, podczas gdy określenie "złota" nadaje temu dziełu splendoru, ponieważ znajduje się w nim ponad 1000 przepisów należących do wielkiej tradycji kulinarnej Włoch. Z biegiem lat zostało dołączonych wiele nowych przepisów a także tych bardzo lokalnych, "etnicznych", ale dusza pozostaje zawsze włoska! Według nas ta książka powinna znaleźć się kuchni tak rodziny jak i single - jako cenne narzędzie i kopalnia wiedzy, dla każdego kto chce zaczerpnąć ze skarbca włoskiej tradycji kulinarnej.

Dla kogo jest ta książka?

- osoby, które uwielbiają kuchnię włoską
- wszyscy, którzy chcą poznać podstawowe techniki przygotowania we własnej kuchni przepisów na przekąski, dania główne i desery prosto z Italii

- oraz osoby, które poszukują przepisów na potrawy bez glutenu, laktozy, mięsa i ryb

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę

- zawiera techniki wykonania 1000 najlepszych włoskich potraw

- a także przybliża sposób wykonania różnego rodzaju przekąsek, dań obiadowych i słodkości

- zawarte w książce przepisy gwarantują przygotowanie niezwykle smacznych potraw, również dla osób z różnymi nietolerancjami pokarmowymi

- wszystkie potrawy wykonano i sfotografowano w redakcyjnej kuchni

- książka zawiera jedynie te danie, które pomyślnie przeszły degustację

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Golonko wieprzowe wolno gotowane

Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...

Odsłon: 304

15 min
10
Zupy Krupnik na golonce wieprzowej

Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...

Odsłon: 167

30 min
4

Polecane artykuły

Informacje Likier z kukułek. Smak cukierków z dzieciństwa

Kojarzysz cukierki kukułki, czyli nadziewane karmelki? To kultowe polskie słodycze, które nadal cieszą się dużym zainteresowaniem. Nie każdy wie, ż...

1
Informacje Idealna sałatka dla kobiet po 50. Skończą się problemy ze zbędnymi kilogramami i wypadaniem włosów

Nie jest tajemnicą, że po 50. roku życia metabolizm spowalnia. Wiele pań w tym wieku zaczyna borykać się z nadprogramowymi kilogramami, oraz przykr...

4
Informacje 5 pomysłów na surówki do mięs z rusztu. Proste przepisy idealne do grilla

Grillowana karkówka, szaszłyki, czy kiełbasa to pyszne dania, które potrzebują odpowiedniej oprawy. Warto zaserwować je ze świeżym lub podpiekanym...

6
Informacje Co zrobić, żeby kaszanka z grilla nie pękała?

Szybka w przygotowaniu i niezwykle aromatyczna - Polacy właśnie za to uwielbiają kaszankę z grilla. Jaki jest przepis na to, żeby nie pękała podcza...

11