Do góry

Domowe porady

Czas pieczenia ciast

przydatne informacje...

  1. Ciasta drożdżowe- małe wyroby:
    czas : 15 minut
    temperatura: 180-200stC

    ciasta drożdżowe- średnie babki:
    czas :30-40 minut
    temperatura:160-180stC

    ciasta drożdżowe- duże ciasta:
    czas :50-90 minut
    temperatura:160-180stC

    Ciasta ucierane:
    czas : 35-60 minut
    temperatura:160-180stC

    ciasta kruche - ciasteczka:
    czas : 15-20 minut
    temperatura: 200stC

    ciasta kruche - nadziewane:
    czas : 45-55 minut
    temperatura:180-200 stC

    serniki:
    czas : 60-90 minut
    temperatura:160-180stC

    pierniki - drobne wyroby:
    czas : 20-25 minut
    temperatura: 170stC

    pierniki - ciasto:
    czas : 40-60 minut
    temperatura: 150-180stC

    ciasto biszkoptowe - babki, placki, spody tortowe:
    czas : 30-60 minut
    temperatura:180-200stC

    ciasto biszkoptowe- rolady:
    czas : 15-18 minut
    temperatura: 200-220stC

Autor: Camilla24

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 479

Dodaj poradę

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń