Do góry

Domowe porady

Dekorowanie potraw

Dzięki pomysłowej dekoracji zachęcisz wszystkich, a zwłaszcza dzieci do spróbowania potrawy.

  1. 1 jajko ugotowane na twardo
    zielona pietruszka
    papryka czerwona
    surowa lub gotowana marchew
    2 ziarna pieprzu lub ziela angielskiego

  2. Z marchewki wyciąć krążek, przekroić na połowę i ponacinać ostrym nożem na trójkąciki, tak aby powstał grzebyk.
    Wyciąć też mały trójkącik na dziobek.

  3. W jajku zrobić nacięcia i włożyć w nie grzebyk i dziobek oraz oczy z ziaren pieprzu lub ziela.

  4. Paprykę pokroić w cienkie paseczki.

  5. Na środku sałatki ułożyć pierzynkę z zielonej pietruszki, na niej położyć jajko.
    Wokół poukładać symetrycznie paski papryki.

Autor: Krystynka108

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 133

Dodaj poradę

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń