Do góry

Domowe porady

Kasza gryczana - sypka i aromatyczna

Niezawodny przepis na kasze gryczaną - zawsze wychodzi sypka i aromatyczna

W rondelku rozpuszczamy łyżkę smalcu lub masła, kiedy się rozgrzeje wsypujemy 2 szklanki kaszy i smażymy, aż delikatnie nam się zrumieni. Dolewamy 5 szklanek wody, z umiarem solimy, przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C.
Kiedy kasza wchłonie już całą wodę, wkładamy ją pod przykryciem do piekarnika na jakieś 45 min. I gotowe, smacznego !!!

Autor: Fram

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 1783

Dodaj poradę

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ania-w 17 marca 2014 Ciekawy sposób. Jako miłośniczka kaszy gryczanej na pewno wypróbuję! :)))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń