Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szperając po bibliotece rodzinnej znalazłem książkę kucharską Heleny Pedenkowskiej. Zawiera ona wiele starych przepisów i porad na dania współczesne jak i już zapomniane. Język trochę staroświecki, miary i wagi wymagają przeliczenia ( funt = 405 gram, garniec = 4 litry), ale całość ma nieodparty urok minionej epoki.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 309
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 282
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 92
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 309
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 282
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 92
Składniki
Na początek parę przepisów w dawnym stylu
zupy cd.
zrazy i klops
Polecam całość jako podstawę do eksperymentów i uwspółcześnienia .