Do góry

Domowe porady

Pieczone gruszki z czekoladą, cynamonem i płatkami migdałowymi

Szybki deser dla dwojga?

Pieczone gruszki z czekoladą, cynamonem i płatkami migdałowymi

  1. Składniki:
    2 duże, twarde gruszki
    1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
    płatki migdałowe
    cynamon
    parę kropel soku z cytryny

  2. Przygotowanie:

    1. Gruszki przekrawamy wzdłuż po długości. Nożem wydrążamy łódeczki i wyciągamy przy okazji gniazda nasienne.

    2. Połówki gruszek skrapiamy sokiem z cytryny. Do środka wkładamy po 2/3 kostki gorzkiej czekolady, posypujemy cynamonem i płatkami migdałowymi.

    3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180 stopni na 15/20 minut. Gotowe! :)

    Zapraszam na mój fanpage: https://www.facebook.com/garsc.przypraw/?modal=admin_todo_tour

Autor: garscprzypraw

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5

Dodaj poradę

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń