Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy masz ochotę na coś słodkiego już w tej chwili, polecam ten deser. Jest doskonały.
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 149
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13102
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 74
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 149
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13102
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 74
Składniki
Składniki na 1 porcję: 5 herbatników maślanych 5 herbatników maślano-kakaowych konfitury truskawkowe pół szklanki przegotowanej ciepłej wody bita śmietana
Sposób przygotowania: 1. Herbatniki jasne i ciemne rozdzielić do dwóch miseczek i zalać ciepłą wodą (ok. ćwierć szklanki wody do każdej miseczki), poczekać aż rozmiękną i zamieszać do uzyskania gładkiej masy
2. Składniki układać warstwami w pucharku (jasne herbatniki/konfitura truskawkowa/ciemne herbatniki/bita śmietana) Deser najlepiej prezentuje się w przezroczystym pucharku