Do góry

Domowe porady

Sałatka z rukolą i pistacjami

Pyszna i aromantyczna sałatka. Pestki dyni powodują, że sałatka nabiera nieco chrupiącego akcentu.

  1. Sałatę lodową obieramy z wierzchnich liści i myjemy pod bieżącą wodą, a następnie szatkujemy ok. pół główki.

  2. Rukolę płuczemy i osuszamy.

  3. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół.

  4. Przygotowujemy miskę. Wrzucamy do niej umytą i osuszoną sałatę lodową oraz rukolę. Dodajemy kukurydzę, słonecznik łuskany, pestki dyni oraz pistację.

  5. Sos sałatkowy mieszamy z ok. dwiema łyżkami oliwy z oliwek.

  6. Przygotowaną sałatkę zalewamy sosem dokładnie mieszając.

Autor: Ekoerwin

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 16

Dodaj poradę

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń