Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie zastąpi w kuchni świeżych ziół. Dlatego zachęcam osoby, które nie posiadają ogrodu, do uprawy w doniczkach na parapecie i na balkonie.
Leniwe pierogi pomidorowe polane masłem z prażonymi migdałami. Najlepsze pods...
Odsłon: 55
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 177
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 116
Leniwe pierogi pomidorowe polane masłem z prażonymi migdałami. Najlepsze pods...
Odsłon: 55
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 177
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 116
Składniki
Wystarczą doniczki i skrzynki balkonowe, ziemia i nasiona. Zioła wysiewam bezpośrednio do doniczek docelowych. Ewentualny nadmiar siewek usuwam. Rośliny dokarmiam biohumusem a więc dodatkowa zaleta,że nie używam w uprawie chemii. W kuchni przez cały rok mam w doniczce szczypiorek i tymianek. Wczesną wiosną wysiewam z przeznaczeniem na balkon bazylię, oregano, koperek, pietruszkę oraz na zielone listki endywię i roszponkę, niekiedy też rukolę. Wszystko pięknie pachnie i jest dosłownie na wyciągnięcie ręki. W tym roku część tymianku ścięłam i ususzyłam. Bardzo polecam taki mini ogródek.