Artykuły

Ewa gotuje

410. Odcinek „Ewa gotuje”

Tuż przed Świętami Bożego Narodzenia Ewa zaproponowała kilka postnych potraw na wieczerzę wigilijną. Najpierw upiekła bezmięsny pasztet z czerwonej soczewicy. Następnie ugotowała moczkę. Kolejnym daniem były krokiety ziemniaczane z wędzonym łososiem. Na deser Ewa zrobiła makiełki z bakaliami. Czytaj więcej

409. odcinek programu Ewa Gotuje

Jako danie główne poda gęsie udka w sosie śliwkowo-sojowym a na deser upiecze rogaliki krucho-drożdżowe. Co ciekawe – do wypieku, jak też do gęsiny, użyje domowych powideł z suszonych śliwek. Będzie też coś dla fanów zdrowej żywności. Czytaj więcej

Ewa gotuje: Odcinek w kolorze śliwki!

W sobotę 12 grudnia o godzinie 10:10 w Polsacie, Ewa Wachowicz zacznie gotowanie od przyrządzenia winnej polewki, czyli zupy na domowym bulionie i winie. Jako danie główne poda gęsie udka w sosie śliwkowo-sojowym a na deser upiecze rogaliki krucho-drożdżowe. Czytaj więcej

408. odcinek "Ewa gotuje"

Gdy za oknem robi się coraz chłodniej, chętnie sięgamy po receptury na treściwe zupy. Dlatego też kolejny program Ewa Wachowicz zaczęła się od przyrządzenia fasolowej na żeberkach wieprzowych. Na danie główne Ewa podała inspirowany wrocławską knyszą podpłomyk z kotletem mielonym. Pokała też, jak przygotować domowy syrop z czosnku i miodu, który wzmacnia odporność. Na deser była tarta z gruszkami. Czytaj więcej