Artykuły

Newsy

Czekolada moja miłość

Zaufali jej między innymi Magda Gessler, Sephora, Instytut Adama Mickiewicza oraz Cartalia. I choć z wykształcenia jest zootechnikiem, stworzyła jedną z najbardziej rozpoznawalnych pracowni czekolady w Warszawie. Dziś Victoria & Fortunata, bo o niej mowa, obchodzi swoje 6. urodziny. Czytaj więcej

Wspomnienie smaków lata

Jesień to pora, kiedy krajowe owoce są tanie i łatwo dostępne. Dlatego warto zainwestować i przedłużyć wspomnienie smaków lata. Wekowanie, mrożenie i suszenie to najpopularniejsze metody utrwalania darów natury. Jednak nie wszystkie są tak samo skuteczne i nieszkodliwe dla witamin oraz właściwości odżywczych. Czytaj więcej

Rozstrzygnięcie konkursu Puzzle

W poniedziałek 4.10.2010 zakończył się konkurs Puzzle, w którym do wygrania były pojemniki próżniowie oraz dzbanki filtrujące frimy Formaster. Fragment zdjęcia przedstawiał Napój cytrynowo-pietruszkowy autora suri. Czytaj więcej

Rybka lubi pływać!

W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany na Wigilię. Czytaj więcej

W 10 minut?. o wegetarianizmie

1-3 X 2010: Weekend Wegetarianizmu. Wegetarianizm ? wystarczy chcieć Czy dieta wegetariańska jest droga? Z Martą Paciorkowską z Fundacji Viva! Akcja dla Zwierząt rozmawia Tomasz Słodki. Czytaj więcej