Artykuły

Wideo

main course

Zdrowie na widelcu - Podrabiane produkty

Jak w gąszczu podróbek odnaleźć prawdziwe produkty? Poznajcie tajniki rynku podrabianej żywności.

Czytaj więcej >

Zdrowie na widelcu - Zagrożenia w kuchni

Domowa kuchnia może być bardzo niebezpiecznym miejscem. Jeśli nie wiemy jak z niej korzystać, grożą nam skaleczenia, poparzenia i ciężkie zatrucia. Z tego odcinka dowiecie się, jak i w czym gotować, żeby ustrzec się zagrożeń. Poznacie pasożyty i bakterie, które mogą kryć się w jedzeniu oraz przekonacie się, czym może skutkować niewłaściwe przechowywanie żywności. Czytaj więcej

Zdrowie na widelcu - Cukier

Są badania, które mówią, że cukier uzależnia jak najsilniejszy narkotyk. Występuje niemalże wszędzie i towarzyszy nam od najmłodszych lat. Przeciętny człowiek w ciągu roku dziesięciokrotnie przekracza dopuszczalną normę spożycia cukru. Czy każda jego odmiana ma szkodliwy wpływ na nasze zdrowie? Czytaj więcej