Artykuły

Dlaczego warto jeść kasztany?

Smaczne, zdrowe i niekłopotliwe w przygotowaniu stanowią cenne źródło wielu składników odżywczych i są znakomitym urozmaiceniem diety dla alergików i osób z nietolerancją glutenu. Właściwości kasztanów jadalnych doceniła również medycyna. Dlaczego? Sprawdźmy. Czytaj więcej

Wrzesień 2018 - najpopularniejsze przepisy

Stało się. Nadeszła jesień i powoli powinniśmy pożegnać się z deserami lodowymi oraz innymi, typowo letnimi, smakołykami. Nie powinniście się jednak martwić. Nasi użytkownicy znają ciekawe propozycje na każdą porę roku. Czytaj więcej

Trzy szczyty

Ciasto parzone jest uważane za jedno z najtrudniejszych do przygotowania. Z przepisem Krzysztofa Ilnickiego, gwarantujemy, że każdy będzie w stanie je przygotować. Czytaj więcej

Świnki w samochodach Piotrka

Niezwykle smaczny deser, który koniecznie powinniście spróbować przygotować sami. Konfitura różana i dwa rodzaje masy, a do tego urocze świnki, to musi smakować wybornie! Czytaj więcej

Resoraki Julci

Słodki biszkopt i śmietanowy krem z nutką wanilii, a to wszystko przełamane lekko kwaskowatym dżemem z czarnej porzeczki. Czytaj więcej

Najciekawsze wiadomości kulinarne, konkursy i wydarzenia