Tarty warzywne i marchewkowe babeczki w Bake Off Junior

W kolejnym odcinku "Bake off Junior" uczestnicy będą musieli wykazać się znajomością kilku technik kucharskich. Czy wszystkim uda się upiec tartę i przygotować bajkowe babeczki?

W poprzednim tygodniu jednego z najsłodszych programów telewizyjnych juniorzy zmierzyli się z bardzo trudnym wypiekiem, którego perfekcyjne przygotowanie może sprawić kłopot niejednemu dorosłemu! Dzieci miały za zadanie przygotować "drip cake" - tort dekorowany polewą, która ściekając po krawędziach, tworzy "sople". Tort Julki okazał się najlepszy, zarówno pod względem dekoracji, jak i smaku.

W następnej konkurencji uczestnicy udowodnili, że potrafią przygotować perfekcyjne ciasto na pizzę, ale nie taką klasyczną, z sosem pomidorowym, a słodką, którą można podać na deser.

Zobacz przepis na pizzę Ani Z. Kliknij >>

Po podsumowaniu obu konkurencji jurorzy jednogłośnie okrzyknęli Anię, gwiazdą wypieków drugiego odcinka. Z programem pożegnały się, aż dwie osoby, Wiktoria oraz Maciek.

Co wydarzy się dzisiaj?

W trzecim odcinku pierwszej polskiej edycji "Bake Off Junior" przed uczestnikami również dwa zadania, w których powinni wykazać się znajomością kilku technik kulinarnych. W pierwszym juniorzy przygotują tarty warzywne według przepisu jurorów - Michała Brysia i Krzysztofa Ilnickiego.

W kolejnej konkurencji, dzieci upieką babeczki marchewkowe. Ale nie tylko ich smak będzie miał znaczenie. Dodatkowym utrudnieniem okaże się wykończenie wypieku. Bowiem zwieńczeniem każdej babeczki mają być bohaterowie bajek lub potworki wykonane z kremu.

Przepisy z programu "Bake Off Junior" znajdziesz w naszym serwisie tuż po emisji odcinka!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Polecane artykuły

Informacje Lepsza od owsianki i kanapek na śniadanie. Przepis na miskę zdrowia, która pomoże schudnąć

Co to jest komosanka? Pyszny i szybki pomysł na śniadanie, czyli owsianka z komosy ryżowej. Przygotowuje się ją prosto i w zaledwie 15 minut - wyst...

3
Informacje Sałatki w słoiku – na kolację, do pracy, na majówkę

Sałatki w słoiku to idealne rozwiązanie dla osób szukających zdrowych i smacznych dań, które można zabrać ze sobą do pracy, szkoły, czy na piknik w...

2
Informacje Hash browns, czyli pożywne śniadanie na bazie ziemniaków

Ziemniaki to niezwykle uniwersalne warzywo, które można wykorzystać. Chociaż z reguły zajadamy je w wersji obiadowej, można również przemycić je do...

1
Informacje Najlepszy przepis na syrop z pędów sosny. Zrób zapasy na cały rok i pij na odporność

Miłośnicy przyrody widzą, że sosny wypuściły już pędy. To najwyższa pora, żeby dowiedzieć się, jak zrobić syrop z pędów sosny. Nie tylko pomaga wzm...

4