Uczestnicy piątej edycji "Bake Off - Ale Ciacho!"

Poznaj uczestników kolejnej edycji "Bake Off - Ale Ciacho!". Pierwszy odcinek programu będziecie mogli zobaczyć już w niedzielę 23 grudnia o godzinie 15:15 na antenie TVP2.

Rafał Jonko - Łódź, 33 lata

Zawodowo jest specjalistą ds. kontroli wewnętrznej. Pieczenia nauczył się sam, a kulinarny kunszt szlifuje od trzech lat. Jego popisowymi wypiekami są wszelkiego rodzaju tarty oraz tort black velvet. Wielokrotnie uczestniczył w warsztatach kulinarnych. Jego wielką pasją są także podróże.

Barbara Dobrzyńska - Warszawa, 25 lat

Jest nauczycielką i terapeutką oraz szczęśliwą żoną. Od lat zgłębia tajniki sztuki cukierniczej, a jej popisowy wypiek to tort chałwowy. Jest bardzo energiczna i żywiołowa. Wolne chwile lubi spędzać, jeżdżąc konno. W przyszłości chciałaby otworzyć własną pracownię cukierniczą.

Justyna Pilichowska - Wrocław, 27 lat

Z zawodu kosmetyczka, a na co dzień zawsze uśmiechnięta i pogodna pracowniczka informacji. Piecze od półtora roku. W świat wypieków wprowadzili ją rodzice. To jej zawdzięcza znajomość podstaw cukiernictwa. Popisowym wypiekiem Justyny jest beza, która zyskała miano bezy pilichowskiej. Podczas pieczenia lubi eksperymentować. Marzy o otwarciu własnej cukierni.

Elżbieta Mazurkiewicz - Warszawa, 72 lata

Szczęśliwa mama i babcia. Członki zespołu „Cała Praga Śpiewa". Mieszka na warszawskiej Pradze z córką i wnuczkiem. W ich domowym zwierzyńcu spotkać można węża, psa, rybki i jaszczurki. Zawsze dysponuje ogromną dawką energii i poczucia humoru. To także niezawodna śpiewaczka, która ma piosenkę na każdą okazję.

Małgorzata Kuźniar - Polakowice, 41 lat

Na co dzień jest tłumaczką języka angielskiego. Pasję do pieczenia odkryła pięć lat temu, a jej popisowym daniem jest wielowarstwowy tort typu „naked". Interesuje się aranżacją i dekoracją wnętrz oraz sztuką miniaturyzowania drzew bonsai i ikebaną. Jest wielką miłośniczką kotów. Ma ich aż pięć! Interesuje się modą i ma pokaźną kolekcję szpilek. W przyszłości chciałaby prowadzić mały hotelik i cukiernię.

Joanna Cichocka - Warszawa, 33 lata

Pracuje jako specjalistka ds. przetargów. Pieczeniem zajęła się sześć lat temu. Przez ten czas do perfekcji opanowała robienie bezy marakuja-mango, która stała się jej popisowym daniem. Ma na koncie udział w kursie cukierniczym dla amatorów. W przyszłości chciałaby otworzyć własną cukiernię. Poza spędzaniem czasu w kuchni lubi pływać na wakeboardzie.


Tomasz Batko - Wrocław, 28 lat

Jest specjalistą ds. wynagrodzeń. Już od dziecka lubił pomagać mamie w kuchni. Jego popisowym wypiekiem jest tort czekoladowo-wiśniowy z mascarpone. Najczęściej serwuje go swojej narzeczonej, którą poprosił o rękę kilka miesięcy temu. Interesuje się motoryzacją i sportami siłowymi. Jego największym marzeniem jest posiadanie rodziny i stworzenie klimatycznej cukiernio-kawiarni.

Anna Kurpiewska - Mała Wieś, 38 lat

Jest technikiem odzieżowym. Pieczeniem zainteresowała się w wieku 20 lat dzięki mamie i babci. Największym sentymentem darzy ciasta drożdżowe autorstwa babci. Pieczenie sprawia jej ogromną radość i pozwala wykazać się artystycznie. Lubi relaksować się, dbając o ogród.

Magdalena Siedlecka - Olsztyn, 27 lat

Na co dzień jest specjalistką ds. marketingu i autorką bloga parentingowego. Jej popisowy wypiek to tort malinowy z białą czekoladą. Wśród znajomych i w mediach społecznościowych znana jako „Słodka". Prywatnie mama rocznej Malinki. Interesuje się fotografią kulinarną, snowboardem, kitesurfingiem i wakeboardem. Marzy o wydaniu książki z własnymi przepisami.

Marcin Błański - Szczecin, 29 lat

Z wykształcenia jest geografem. Przygodę z pieczeniem zaczął jeszcze w szkole podstawowej. Wszystko za sprawą babci oraz mamy, które wypiekały ciasta, pączki, faworki i bułki drożdżowe. Pieczenie to dla niego sztuka kreacji. Jego popisowym daniem jest ciasto dyniowe składające się z trzech różnych warstw kremów i orzechów. Uwielbia robić monodesery. Jego największymi pasjami, zaraz po gotowaniu, są fotografia i podróże.

Jagoda Grzejszczak - Drużbice, 25 lat

Jest absolwentką medycyny. Pasję do pieczenia zaszczepiła w niej babcia. To właśnie jej mała Jagoda przyglądała się od najmłodszych lat podczas wspólnego wyrabiania ciasta drożdżowego i dekorowania piętrowych tortów. Jak sama mówi, „babcia jest kopalnią przepisów i anegdot". Uważa, że cukiernictwo łączy pokolenia i ma właściwości lecznicze... Chciałaby zostać pierwszym psychiatrą w Polsce, który leczy pacjentów babeczkami. W wolnych chwilach szkicuje portrety.

Karolina Kik - Częstochowa, 29 lat

Z zawodu jest księgową, ale to w kuchni czuje się jak ryba w wodzie. Pasję do pieczenia zawdzięcza mamie i babci. Do dziś, przygotowując wypieki na rodzinne uroczystości, korzysta z przepisów ukochanej mamy. W kuchni stawia na klasykę, ale lubi też tworzyć nowe smaki. Jej popisowym wypiekiem jest karpatka, którą po raz pierwszy upiekła dla przyszłych teściów i narzeczonego. W wolnym czasie gra w planszówki, rozwiązuje krzyżówki i sudoku, a także chodzi na aerobik.

 

Pobierz aplikację smaker ciasta i desery

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Racuszki drożdżowe.

Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...

Odsłon: 116

>60 min
3
30 min
1

Polecane artykuły

Ewa gotuje Ewa Gotuje: Schab z rusztu na trzy sposoby oraz sernik pistacjowy

Majówka to czas, kiedy w szczególności szukamy przepisów na dania z grilla. Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz, która w asyście Mateusza Gesslera pr...

0
Informacje Energetyczny koktajl z pokrzywy. Na nadmiar wody w organizmie i dobrą pracę jelit

Pokrzywa kojarzy się przede wszystkim z niepotrzebnym chwastem. Tymczasem miłośnicy naturalnej kuchni dobrze wiedzą, że to przydatny składnik. Młod...

0
Informacje Lepsza od owsianki i kanapek na śniadanie. Przepis na miskę zdrowia, która pomoże schudnąć

Co to jest komosanka? Pyszny i szybki pomysł na śniadanie, czyli owsianka z komosy ryżowej. Przygotowuje się ją prosto i w zaledwie 15 minut - wyst...

5
Informacje Sałatki w słoiku – na kolację, do pracy, na majówkę

Sałatki w słoiku to idealne rozwiązanie dla osób szukających zdrowych i smacznych dań, które można zabrać ze sobą do pracy, szkoły, czy na piknik w...

2