Do góry

Newsy

Elegancki tatar ze śledzia

W Święta Bożego Narodzenia na stołach nie może zabraknąć śledzi. Podaj je w nowej, eleganckiej odsłonie.

Składniki:

 

  • 2 filety śledziowe
  • 1/2 posiekanej czerwonej cebuli
  • 1/2 posiekanej papryczki chili
  • Sok i skórka z połowy limonki
  • 1/2 posiekanego pęczku szczypiorku
  • 1/2 posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 2 łyżki oliwy lub oleju
  • 1/2 jabłka pokrojonego w drobną kostkę
  • Świeżo mielony czarny pieprz
  • Do podania: grzanki z bagietki lub pieczywo żytnie

 

Wykonanie:

Śledzie pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Dodać resztę składników.

Wymieszać i serwować z ulubionym pieczywem.

 

Pobierz bezpłatny ebook z przepisami na święta. Kliknij!

Pobierz e-booka

 

Pobierz e-booka

Pobierz e-booka

Pobierz e-booka

Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka.

 

 

Polecane przepisy

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń