Do góry

Filmy

Domowe Bułki Dzielone na dwa sposoby tradycyjne i nocne (ciasto wyrasta w lodówce)

Autor: UwagaBabciaEwa

Przepisów i artykułów: 138 Ocena: 78965

Dodano: 25.11.2017

Odsłon: 11368

Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na puszyste bułki dzielone, które możemy przygotować w tradycyjny sposób lub jako bułki nocne z wyrastaniem ciasta w lodówce. W jednym jak i w drugim przypadku bułki są pyszne i puszyste, także polecam wypróbować przepis.

Z podanej porcji wyjdzie 6 dużych bułek

500 g mąki pszennej (typ 450,500 lub 550)
25 g drożdży świeżych (można użyć instant)
150 ml letniego mleka
150 ml letniej wody
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
5 łyżek oleju

Zapraszam również do odwiedzenia mojego bloga Uwaga Babcia Gotuje, na którym znajduje się dokładny przepis na przygotowanie bułek dzielonych.
https://babciapieczechleb.blogspot.com/2017/11/buki-dzielone-buki-nocne-ciasto-wyrasta.html

Zachęcam do polubienia mnie na Facebook, aby być na bieżąco z przepisami.
http://www.facebook.com/UwagaBabciaGotuje

Pozdrawiam serdecznie ♥
Kto głosował?

Inne filmy tego użytkownika

Komentarze do filmu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń