Forum

Barwniki spożywcze

(6)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 230

Odpowiedz

didinka69

25 czerwca 2012

Kochani potrzebuje pomocy. Siostrze wymarzył się na urodzinki tort tęczowy. Niestety ja jeszcze nigdy nie miałam styczności z barwnikami spożywczymi. Jakie barwniki wybrać i jak się je stosuje. Może ktoś z Was mi pomoże... Pomocy. Nie mam za dużo czasu więc proszę o rady... jak najwięcej rad :)

snorkmaiden21

Odp. Barwniki spożywcze

26 czerwca 2012

Na blogu Just My Delicious był tort tęczowy i kilka porad. Inne przepisy są sensowne, czyli można założyć, że ten też można użyć bezpiecznie. W razie problemów można napisać do autorki, przynajmniej tak mi się wydaje.
To nie jest mój blog i nie znam autorki, po prostu podłapałam kilka przepisów.

kaska333

Odp. Barwniki spożywcze

26 czerwca 2012

barwniki w proszku albo w zelu sa najlepsze te w plynie sa slabe i trzeba nalac ich naprawde duzo rozrzedzajac ciasto lub mase wiec moga je zepsuc, poza tym sa najmniej trwale i kolory po nich sa blade, ja osobiscie uzywam w zelu ale jeslem tez na kupnie tych w proszku, pozdrawiam i zycze sukcesow

didinka69

Odp. Barwniki spożywcze

26 czerwca 2012

Dziękuję Wam za odpowiedzi. Skorzystam chyba jednak z barwników w proszku. A może mi ktoś powiedzieć jak je dozować? Skąd wiedzieć ile dodać barwnika?

MEGI110278

Odp. Barwniki spożywcze

26 czerwca 2012

Ja również eksperymentuję z barwnikami w proszku...mam kilka przepisów...zapraszam ;-)
Na pewno musisz dodawać minimalną ilość np.do ciast,ponieważ po upieczeniu kolor jest mocniejszy.To samo w kremach do ciast.Kiedy krem "dojrzeje" zmienia kolor na bardziej intensywny...
Pozdrawiam i życzę miłej zabawy :-)))

Odpowiedz

Kucharzeonline

aba

Przepisów: 0

Ocena: 0

maniutek

Przepisów: 0

Ocena: 0

mniamnia

Przepisów: 0

Ocena: 0

Shelby

Przepisów: 0

Ocena: 0

slodkisenty..

Przepisów: 62

Ocena: 754

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń