Forum

Bigos w słoiku

(11)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 26741

Odpowiedz

Tosca

04 listopada 2012

Mój mąż wziął sie za gotowanie i nagotował tyle bigosu, że cała armia by sie wyżywiła (szczerze mówiąc jak na wesele!), więc wsadziłam go na gorąco w słoiki, które zaciągnęły. Jak długo mogę go trzymać w tej postaci? Musi stać w lodówce? Boję się trzymać zbyt długo, ale nie chciałabym go jeść przez tydzień lub dłużej codziennie... Może następnym razem lepiej zamrozić?

mikaBasia

Odp. Bigos w słoiku

07 listopada 2012

Tylko w słoiki, bardzo dobrze się przechowuje w spiżarni lub w lodówce.Ja wykorzystuję bigosik ze słoiczka w ciągu dwóch miesięcy. Jesli masz go tak dużo, to po dwóch miesiącach wrzuć do gara, zagotuj i znowu w słoiczki, Ja nie pasteryzuję, tylko odwracam gorące słoiczki na ściereczkę i na drugi dzień do spiżarki.
Tak samo robię z pulpetami, zalewam gorącym sosem i kiedy nie mam czasu na gotowanie obiadu wykorzystuję je do ziemniaczków czy kaszy.

Odpowiedz

Kucharzeonline

aba

Przepisów: 0

Ocena: 0

Joanna

Przepisów: 2

Ocena: 124

alkakucharka

Przepisów: 37

Ocena: 384

PogoOla

Przepisów: 2

Ocena: 13

KulinarnaCh..

Przepisów: 632

Ocena: 6032

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń