Forum

Bułka tarta z bułki?

(7)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 69

Odpowiedz

agatasur

30 września 2009

Może i głupie pytanie, ale czy bułkę tartą robi się z czerstwej bułki czy może być też chleb? Nie znam się na ciastach - z którego się piecze bułkiz z którego chleb, może nawet to jedno i to samo, a może zależy od gatunku mąki. Nie wiem, dlatego pytam.

EWAM

Odp. Bułka tarta z bułki?

30 września 2009

Od dawna robię bułkę tartą z bułki.
Opawieść pewnego Cukiernika jak się to robi na skale masową jest niezapomniane i na samą myśl mam odruch wymiotny. Ale do tematu robię pare rodzająw bułki ( jeżeli pieczesz mięsa różne i bawisz się w eksperymenta warto) z białej bułki lub bagietki zwykłej ale rwanej do wysuszenia nie krojonej. (biała panierka), ścianki przy krojonej są "zamknięte " i nie wychodzi susz taki lekki. Z pełnoziarnistych bułków panierka do kulek i walców mięsnych, grachamki do dziczyzny.Warto się zabawić smaki są fajne i zaskakujące. Do ryby zrób sobie panierkę z rozbitych ( rozdrobnionych) płatków kukurydzianych.

Mole3

Odp. Bułka tarta z bułki?

30 września 2009

U nas tak samo - czerstwy chleb, bułki, ale czasem z braku tego typu wyschłości kupujemy bagietkę, suszymy i robimyu bułkę. Pomimo że bułka tarta, to najczęściej mielimy suche pieczywo (tylko nie może być słodkie) w maszynce do mięsa - nie rozpryskuje po kuchni, jak w przypadku ścierania na tarce.

agatasur

Odp. Bułka tarta z bułki?

30 września 2009

Dzięki za posty, EWAM - zrobiłaś na mnie wrażenie swoją wypowiedzią, nie miałam pojęcia że rodzaj pieczywa dopasowuje się do potraw, a już wogóle nie pszypuszczałam, że rwanie czy krojenie ma jakieś znaczenie! Pewnie bardzo dobre są te Twoje obiadki :) hehe

Tosca

Odp. Bułka tarta z bułki?

30 września 2009

U nas w domu rodzinnym zawsze suszyło sie bułki, które zostawały i raz na jakis czas mieliło sie je... w maszynce do mięsa. W tej chwili zazwyczaj nie mam suchego pieczywa, więc kupuje gotowce, ale mając np. dobry blender, też mozna go wykorzystać. :)

Odpowiedz

Kucharzeonline

slodkisenty..

Przepisów: 79

Ocena: 1012

Obserwator

Przepisów: 852

Ocena: 16330

Pieprzyczfa..

Przepisów: 116

Ocena: 1458

gaja11

Przepisów: 0

Ocena: 0

Milycooking

Przepisów: 6

Ocena: 10

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń