Forum

buraczki

(7)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 326

Odpowiedz

lilaniki

17 stycznia 2012

Witam wszystkich smakowiczów!
Chciałabym ugotować buraczki do sałatki, jednak zastanawia mnie czy można gotować je przekrojone na pół (bez obierania). Zdaję sobie sprawę, że stracą większość witamin, ale zależy mi na czasie, którego nie mam zbyt dużo. Proszę o Waszą opinię...
P.S. Do tej pory gotowałam buraczki w całości, lecz obecnie dostępne na rynku buraczki są podłużne i ciężko jest je gotować w całości.
Dziękuję

Kurka_domowa

Odp. buraczki

18 stycznia 2012

Hej :) Ja tez zawsze buraczki gotowałam w całości, ale niedawno odkryłam nowy sposób na ich przyrządzanie i od tej pory inaczej nie robię. Otóż zawijam buraczki w folię aluminiową (każdego osobno), wykładam na blaszkę do pieczenia i wstawiam do nagrzanego piekarnika na godzinkę. Pewnie nie zaoszczędzi Ci to czasu, ale naprawdę warto. Ja jeśli wiem, że następnego dnia będzie krucho z czasem to piekę je wieczorem i dopiero rano odwijam z folii - dalej to już z górki ;)

kaskasz83

Odp. buraczki

18 stycznia 2012

Ja również piekę buraczki w łupinach z tym, że ja je dzielę na cząstki i podlewam odrobiną oleju, i zamiast w folii alumioniowej piekę w żaroodpornym naczyniu ok godzinki i zostawiam je później w piekarniku aby doszły. Buraczki pieczone mają głęboki smak a do barszczu jak już wspomnieliście są niezastąpione

henia

Odp. buraczki

20 stycznia 2012

Witam.
Aby szybciej ugotowały się buraki do wody ,w której gotuję buraki dodaje trochę oleju,co sprawia,że buraczki szybciej się ugotują.
Pozdrawiam..;)))

Odpowiedz

Kucharzeonline

kazcbar

Przepisów: 0

Ocena: 0

helenapon

Przepisów: 74

Ocena: 422

aga18

Przepisów: 0

Ocena: 0

bean

Przepisów: 0

Ocena: 0

PAWELSU

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń