Forum

chleb

(10)

Pokaż odpowiedź chronologicznie Od najwyższej oceny

Liczba wyświetleń: 696

Odpowiedz

mufinka

Odp. chleb

15 stycznia 2010

Piekąc chleb zawsze "marzę" o wypieczonej, chrupiącej skórce. Dlatego piekę w foremkach silikonowych, pieczywo pięknie się w nich rumieni. Podobny efekt jest przy pieczeniu w garnku żeliwnym. Zauważyłam, że wiele zależy od samego przepisu.Są przepisy na chleby, których skórka jest twarda i chrupiąca, a są też takie, gdzie skórka jest miękka. Trzeba trochę poeksperymentować z recepturami , a także z temperaturą pieczenia.

Odpowiedz

Kucharzeonline

Ana1Ana

Przepisów: 0

Ocena: 0

asiunia94xxx

Przepisów: 0

Ocena: 0

emi74

Przepisów: 0

Ocena: 0

beti56

Przepisów: 0

Ocena: 0

eedyta73

Przepisów: 0

Ocena: 0

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń